Au mai rămas câteva zile până la începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare! Ieșenii sunt asaltați de promisiuni, multe dintre acestea la fel de realizabile precum visul de a prinde un nou mandat la un loc călduț în parlament.
Ieșenii primesc noi promisiuni de la cei care trebuiau să îi reprezinte timp de patru ani în Parlamentul României prin inițiative și propuneri legislative. Atât de multe promisiuni încât nu mai au loc în cutiile poștale pliantele cu fețele candidaților.
Laura Scântei nu își leagă numele de nici un proiect important pentru ieșeni. Absolut orice pas făcut în politică a fost influențat de decizii politice controversate. Laura Scântei a reușit să se plaseze, de fiecare dată, în contexte care să o favorizeze profesional, politic și personal.
Promisiunile reformelor din sănătate apar în campanii electorale și dispar după vot
Promisiunile în domeniul sănătății sunt cele mai întâlnite în campaniile electorale și putem spune că este și cazul senatorului ieșean, Laura SCÂNTEI.
Întoarsă de la București recent, că doar începe campania electorală pentru alegerile parlamentare, senatorul ieșean, Laura SCÂNTEI a devenit brusc interesată de situația spitalelor ieșene, fiind prezentă la toate întâlnirile cu ministrul sănătății, Nelu TĂTARU, președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, dar și alături de managerii de spitale.
Laura SCÂNTEI consideră că prioritatea “zero” a Guvernului PNL este gestionarea crizei sanitare având ca obiective prioritate atât testarea masivă a cetățenilor, cât mai ales asigurarea unui număr suficient de paturi pentru terapie intensivă (ATI).
SCÂNTEI continuă avalanșa proiectelor legislative populiste și declară că toate fondurile disponibile vor fi alocate cu prioritate spitalelor din județul Iași, iar cheltuielile neoportune cu ansambluri folclorice sau festivaluri tematice se vor tăia.
Multe dintre promisiunile și declarațiile lui SCÂNTEI sunt hilare, știe și ea asta, alegătorii știu și ei același lucru, cu toate acestea auzim mereu promisiuni electorale, care ar trebui să se numească mai degrabă fantezii electorale.
“Modernizăm forțat toate spitalele! Ce nu s-a făcut în 30 de ani în infrastructura spitalicească, se face acum, forțați de pandemie”, a spus ministrul sănătății Nelu Tătaru la ședința operativă la care am participat, alături de Președintele CJ Iași, Alexe Costel, cu managerii spitalelor și cu șefii DSP din județul Iași. Prioritatea “zero” a Guvenului #PNL este gestionarea crizei sanitare având ca obiective prioritate atât testarea masivă a cetățenilor, cât mai ales asigurarea unui număr suficient de paturi pentru terapie intensivă (ATI).
Ministrul Nelu Tătaru le-a explicat responsabililor din spitale că există soluții pentru extensia progresivă a locurilor la ATI, în funcție de evoluția pandemiei, cum ar fi introducerea testelor rapide pentru a reduce timpul de așteptare în zonele “tampon”, suplimentarea numărului de ventilatoare cu 200 printr-o finanțare a Băncii Mondiale, gestionarea consumului de energie electrică pentru spitale și creșterea capacităților de oxigen.
Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a anunțat că toate fondurile disponibile vor fi alocate cu prioritate spitalelor din județul Iași, iar cheltuielile neoportune cu ansambluri folclorice sau festivaluri tematice se vor tăia. La rectificarea bugetară din noiembrie, spitalele vor beneficia de alocari noi de fonduri, a arătat Costel Alexe, care a adăugat că orice investiție făcută azi în spitale este una pe termen lung, de care oamenii se vor bucura și după pandemie”, a declarat Laura SCÂNTEI pe contul personal de Facebook.
În secțiunea ”COMENTARII” ieșenii sunt revoltați de afirmațiile făcute de SCÂNTEI declarând: ”V-ați bătut joc de noi.… ne-ați lăsat fără locuri de muncă…dc dc….avem o țară de rahat… sincer o zic”.
Printre comentariile făcute de către ieșeni, regăsim:
Constantin Tarus- Porcării manipulatoare, și bolnavii cu diverse alte suferințe nici nu sunt
băgați în seamă.
Gica Goldan- Nu cred ca renunța Chirica la festivaluri si concerte, aici se cheltuie banul public …
fără număr, fără control.
Marinela Lupu- Dacă ar fi fost construit măcar un spital din alea 8 ( regionale) promise…
acum am fi trecut mai ușor cu pandemia..!!
Laura-Iuliana Scântei a obținut ca Senator al României venituri nete de 139.326 RON în 2017, 120.036 RON în 2018, 210, 962 RON în 2019
În intervalul 2015-2018, Biroul Notarial al Laurei Iuliana Scântei a obținut din 8 200 000 RON, iar în 2019, pe Biroul Notarial au fost declarate venituri de 2 059 084,82 RON.
Laura Iuliana Scântei are un cont de 5000 euro deschis la Alpha Bank în 2013 și un fond de investiții în valoare de 2500 EUR deschis la Allianz Țiriac Asigurări SA în 2008. În lei, Laura Iuliana Scântei are un cont la First Bank SA în valoare de 5000 RON, deschis în 2010, 10 000 RON, la BRD GSG, deschis în 2013. La Allianz Țiriac Asigurări SA, are din 2009 un fond de pensii private de 21 510 RON și un alt cont, tot la Allianz Țiriac Asigurări SA, de 48 870 RON, deschis în 2012.
În perioada 2008-2012, la Banca Transilvania, senatorul Laura Scântei a deschis un cont de debit din 2008, de 59 495 RON, un cont MasterCard Forte de 27 645 RON, respectiv un cont VISA GOLD de 38 001 RON. Are colecții de artă, ceasuri, bijuterii, accesorii vestimentare (perioada 2009-2019) , o pianină (2014), în valoare însumată de aproape 170 000 EUR.
In perioada 2008-2019, Laura Iuliana Scântei a cumpărat 3 apartamente în București (68, 73 mp, 88,53 mp, 50, 03 mp), a primit prin donație un apartament în Iași (51, 10 mp). Totodată, în aceeași perioadă, ea a cumpărat și două terenuri în București (20, 06 mp, respectiv 24, 64 mp). Ultima declarație de avere a fost încărcată în data de 25.06.2020.
Dragoste pentru Casa Regală a României
Laura Iuliana Scântei este o mare admiratoare a Casei Regale a României. Atât de mare, încât după decesul fostului rege Mihai I, senatorul Scântei a sprijinit înființarea Institutului pentru promovarea valorilor naţionale ”Regele Mihai I” o instituție fantomă, finanțată public, cu 20 de angajați, despre care nu se știe mai nimic. Iată ce declara Laura Iuliana Scântei în 2018:
” (…) Această instituţie este regândită ca o instituţie publică de interes naţional şi nu ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică sub control parlamentar, cum a fost propusă de iniţiatori.
Sub aspectul regimului juridic al sediului care este alocat acestui institut, respectiv Palatul Elisabeta, acesta rămâne proprietatea privată a statului român în administrarea RAAPPS (…)În această formă de institut naţional cu personalitate juridică, plenul Senatului este cel competent să numească directorul institutului, care va colabora pentru realizarea proiectelor şi programelor institutului cu un consiliu de onoare desemnat potrivit principiilor enunţate în amendamente”.
Se consideră că, alături de Alina Gorghiu, Casa Regală a făcut lobby pentru ca Laura Iuliana Scântei să ajungă pe lista parlamentarilor de Iași.
De menționat este faptul că în campania electorală din 2016, Laura SCÂNTEI a contribuit cu suma de 38.023,76 LEI, pe care nu i-a mai solicitat să-i fie rambursați, conform legii.