fbpx
Connect with us

Asociația ROR spune STOP hărțuirilor prin campania “Stop Bullying!” în județul IAȘI

Mesaje Publice

Asociația ROR spune STOP hărțuirilor prin campania “Stop Bullying!” în județul IAȘI


O campanie de conștientizare și informare despre fenomenul de Bullying a fost inițiată în județul Iași de Asociația ROR. Campania “IMPACT-Stop Bullying !” a început în luna noiembrie a anului 2018 și se derulează și în prezent.

Peste 6000 de elevi ieșeni au fost consiliați și încurajați să discute despre experiențele lor

Proiectul s-a concentrat și pe formarea personalului didactic din unitățile de învățământ ieșene. Astfel, peste 600 de profesori s-au întâlnit cu părinții elevilor pentru a ridica gradul de conștientizare în legătură cu acest fenomen.

Problemele de sănătate mintală sunt tot mai frecvente în societatea contemporană. Fie că vorbim de anxietate, depresie, anorexie sau bulimie, fenomenul de hărțuire poate agrava aceste boli sau chiar să le provoace. În România nu exită un raport care să ne arate niște cifre exacte. Totuși, conform estimărilor realizate pe baza rapoartelor internaționale furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, putem observa faptul că din aproximativ 3,8 milioane de copii români, 760.000 prezintă semne că ar avea nevoie de consiliere, fiind predispuși fenomenului de hărțuire.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului orașului DĂRMĂNEȘTI, județul BACĂU, Constantin TOMA, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Aproximati 496. 283 de copii suferă de tulburări de anxietate, fenomenul de bullying înrăutățind această condiție

Oricine poate deveni o victimă a fenomenului de hărțuire. Predispuși sunt copiii sensibili, cu dificultăți emoționale. Această categorie vulnerabilă este de trei ori mai expusă riscului de a deveni victime ale abuzurilor fizice, psihice sau verbale.

Într-o țară în care ”bătaia e ruptă din Rai”, necesitatea unie astfel de inițiative este mai mult decât necesară. Conform unei statistici efectuate de Salvați Copiii România, 63% din copii afirmă că sunt bătuți acasă de părinți. În urma abuzurilor din mediul familial, 1 din 8 copii va primi un diagnostic clinic.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei COZMEȘTI, județul VASLUI, Sima HRISTACHE, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

De asemenea, un copil ce în mediul familial a fost victimă a unor forme de violență fizică sau verbală, poate abuza la rândul său alte categorii vulnerabile.

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” președintele Asociației ROR, Roxana Oana Rotaru a declarat:

“Am dat startul campaniei “IMPACT-Stop Bullying !” în luna Noiembrie, anul 2018. Parteneri în acest proiect sunt ISJ și IPJ Iași. Până în prezent au fost informați și consiliati peste 6000 de elevi și peste 600 de cadre didactice (am avut întâlniri și cu părinții) din județul Iași. O echipă formată din: psiholog, avocat, polițist și jurnalist, le prezintă elevilor, părinților și profesorilor, complexitatea acestui comportament nociv, numit Bullying.

Campania va continua și in anul școlar 2020-2021, într-o manieră acceptată de ISJ Iași, având în vedere situația actuală. Pandemia ne-a determinat să mutăm evenimentele Asociației ROR, în mediul on-line, astfel încât ediția a-II-a “Impact -Stop Bullying România !” care ar fi trebuit să aibă loc în data de 1 Iunie, la Casa de Cultură a Studenților (instituția fiind partener ), s-a desfășurat pe Facebook- ul Asociației ROR.

Mesaje audio /video, având ca tematică Bullyingul, au fost transmise de colaboratorii și prietenii Asociației ROR: artiștii Marcel Pavel ,Keo și talentatul Ieșean Yanis Pavel; jurnalista Raluca Daria Diaconiuc; actorii ieșeni Ana Hegyi, George Cocoș și Vlad Baba; avocata Cezara Bătrânu Ciucă. Mulțumesc tuturor celor care susțin această campanie de informare , consiliere și prevenire”

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei CODĂEȘTI, județul VASLUI, Anișoara LUPU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top