fbpx
Connect with us

BOLILE și DURERILE ARTROZICE, o problemă pentru POPULAȚIA de vârsta a II-a! Dr. Codrin Grunichevici: ”Este un DOMENIU de foarte mare INTERES deoarece afectează toată POPULAȚIA”

Mesaje Publice

BOLILE și DURERILE ARTROZICE, o problemă pentru POPULAȚIA de vârsta a II-a! Dr. Codrin Grunichevici: ”Este un DOMENIU de foarte mare INTERES deoarece afectează toată POPULAȚIA”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


 Ortopedia – Traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticul și tratarea afecțiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulații, mușchi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirurgicale și fizice.

Dr. Codrin Grunichevici este medic primar de ortopedie-traumatologie la Policlinica Areni din Suceava și activează în domeniu din anul 2000,  când s-au înființat cabinetele în contract cu Casa de Asigurări.

Cabinetul funcționează în regim atât în contract cu Casa de Asigurări care oferă consultații gratuite pe baza biletului de trimitere cât și în regim de cabinet particular acordând consultații cu plată pentru cei care nu sunt asigurați sau preferă să se prezinte fără documente respective de la medicul de familie.

Pe perioada pandemiei, eu cu doamna doctor Hău am fost singurul cabinet de specialitate chirurgicală din județul Suceava care a funcționat pe toată durata pandemiei fără a avea nici măcar o zi cabinetul închis

Perioada pandemiei a avut 2 etape, strict acurată în realitățile județului Suceava. Prima etapă când județul Suceava a fost în carantinare și atunci fluxul de pacienți a fost destul BOLILE și DURERILE ARTROZICE, o problemă pentru POPULAȚIA de vârsta a II-a! Dr. Codrin Grunichevici: ”Este un DOMENIU de foarte mare INTERES deoarece afectează toată POPULAȚIA” - News Moldovade mic, dar și atunci aveam 10-15 cazuri pe zi dar numai cei din zona necarantinată, după care am avut un aflux foarte mare de pacienți , 35 de pacienți în condițiile în care cabinetul este normal pentru a acorda 19 consultații pe zi.

Fiind singurul cabinet de chirurgie, am acordat și consultații pe celelalte specialități. Cele chirurgicale, ghirurgie generală,infantilă dar am și urmărit și scos firele la operații ginecologice, urologice și de alte specialități chirurgicale pentru că pacienții nu aveau efectiv unde să meargă în această perioadă, fiind totul închis“, a declarat Dr. Codrin Grunichevici.

Trebuie punctat faptul că durerile ortopedice sunt în principal  durerile articulare.  Acestea apar după vârsta de 50 de ani și în proporție covârșitoare sunt dureri artrozice, adică articulațiile au un grad de uzură și apare artroza care este o boală degenerativă prin degradarea cartilajului articular și prin scăderea calităților lichidului sinovial .

Dr. Codrin Grunichevici: Este un domeniu de foarte mare interes deoarece afectează toată populația”

“Este un domeniu de foarte mare interes deoarece afectează toată populația mai devreme sau mai târziu, în principal după 50 de ani la o anumită articulație și va prezenta dureri artorzice. Semnele bolii sunt durerea și anchilozarea.

Sunt 4 linii mari de tratament și anume:

antiinflamatoriile respectiv pastilele pentru durere. Dezavantajul este că tratamentul este pe termen scurt, cât luăm pastilele durerea se va ameliora. Doar că ele doar taie durerea nu rezolvă și cauza care este în articulație.

BOLILE și DURERILE ARTROZICE, o problemă pentru POPULAȚIA de vârsta a II-a! Dr. Codrin Grunichevici: ”Este un DOMENIU de foarte mare INTERES deoarece afectează toată POPULAȚIA” - News Moldova– balneofizioterapia care este oricând utilă în orice proces artrozic din 2 motive: scade tractul durerii și crește vascularizația. Aceste 2 fenomene fac să îi dea un confort pe un termen mai lung sau mai scurt pacientului.

infiltrațiile vâscoelastice cu soluții pe bază de acid hialuronic care se injectează în articulații și care au 2 efecte: hrănesc cartilajul deteriorat, realizează o peliculă pe cartilajul respectiv să îl facă mai apt pentru producerea mișcării și 2, realizează o creștere a calității  lichidului sinovial și o diminuare a frecării astfel încât îi oferă bolnavului o diminuare a durerii și o creștere a mișcărilor.

Partea bună a acestor infiltrații este că nu au nici un efect advers, se injectează în articulații și nu intră în circulația generală, generând o serie de efecte adverse care există la toate medicamentele. Durata timpului care se păstrează după infiltrarea acestor injecții este de aproximativ un an de zile.

protezarea articulației. Chirurgical se îndepărtează capetele osoase distruse și se înlocuiește cu o proteză de metal care reface articulația respectiv făcând să cedeze durerea și dând mobilitate articulației”, a mai declarat. Dr. Codrin Grunichevici.

La nivel local, de la an la an numărul pacienților cu afecțiuni ale oaselor și articulațiilor este tot mai mare iar numărul de pacienți care se prezintă la cabinet este în creștere.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top