fbpx
Connect with us

Ca urmare a atacurilor rusești, Ucraina a OPRIT exporturile de electricitate către UE

Ca urmare a atacurilor rusești, Ucraina a OPRIT exporturile de electricitate către UE - News Moldova

Ultima Ora

Ca urmare a atacurilor rusești, Ucraina a OPRIT exporturile de electricitate către UE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministerul ucrainean al Energiei a hotărât să oprească exporturile de electricitate către Uniunea Europeană, în urma atacurilor ruseşti cu rachete care au lovit, luni, 10 0ctombrie 2022, infrastructura energetică din Ucraina

„Atacurile cu rachetă care au lovit centralele termoelectrice şi sub-staţiile electrice au forţat Ucraina să suspende exporturile de electricitate începând cu data de 11 octombrie 2022, pentru a-şi putea stabiliza propriul său sistem energetic”, a informat Ministerul ucrainean al Energiei.

Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina în cursul dimineții de ieri, 10 octombrie 2022. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, loviturile ruse cu zeci de rachete şi drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Ministrul Energiei din Ucraina, Herman Halushchenko, a precizat că atacurile de luni asupra sistemului energetic au fost „cele mai ample de la debutul războiului”.

În luna iunie a acestui an, Ministerul Energiei de la Kiev anunţa că, până la finele acestui an, speră să strângă 1,5 miliarde de euro de pe urma exporturilor de electricitate spre UE, principala sa piaţă de export pentru energie.

La rândul său, grupul Ukrenergo (Operatorul de Transport şi Sistem din Ucraina) a anunţat, zilele trecute, că în perioada 30 iunie – 9 octombrie a câştigat 131 milioane de dolari de pe urma exporturilor de electricitate spre Slovacia şi România.

 


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top