fbpx
Connect with us

Cât de AFECTAȚI au fost comercianții din BAZARUL SUCEAVEI pe perioada PANDEMIEI

Ultima Ora

Cât de AFECTAȚI au fost comercianții din BAZARUL SUCEAVEI pe perioada PANDEMIEI


Comerciant: „Ieri am vândut doar de 5 ron. Atât! Am plecat plângând acasă

Activitatea Bazarului din Suceava, în care funcţionează peste 2000 de spaţii comerciale, a fost suspendată pe 15 martie a.c. Începând cu data de 30 mai a.c., cel mai mare complex comercial din oraş, s-a redeschis după două luni şi jumătate de suspendare a activităţii.

Comercianții ce desfășoară activități economice în bazar afirmă că acest an este foarte slab în ceea ce privește vânzările, și mai mult ca sigur vor rămâne cu stocuri întregi de haine.

 „Pandemia ne-a afectat foarte mult. Vânzările au scăzut drastic. Nici acum, după această pandemie nu știu dacă o să-și revină situația. Multe magazine sunt în continuare închise. Foarte mulți comercianți nu vând.

Stocurile sunt în continuare blocate ceea ce a afectat și partea economică. Fluxul de cumpărători este mic. În weekend este ceva mai aglomerat. Anul 2020 este cel mai slab de până acum”, a declarant unul dintre comercianți care își desfășoară activitatea în bazar încă din anii `94.

Conform spuselor comercianților din bazar, pandemia de coronavirus a afectat serios situația economică a tuturor.

Peste 80% dintre întreprinzători declară că afacerile le-au fost afectate de actuala criză și că sunt șanse minime de creștere a vânzărilor în perioada ce urmează. Comercianții declară că vânzările au scăzut considerabil și nu sunt prea optimiști în ceea ce privește o creștere a vânzărilor în acest an.

Eu am la vânzare, în general, articole de ocazie, și cum majoritatea evenimentelor nu vor mai avea loc, este puțin probabil să am o creștere economică în acest an. Cam toți comercianții de aici din bazar au stocurile blocate exact ca mine”, povestește un alt comerciant.

În cadrul Bazarului din Suceava au fost montate  două tuneluri de dezinfectare, care pulverizează substanţe biocide, la intrările în Bazar.

Intrarea se face pe poarta 1, iar ieșirea pe poarta 2. Mai este o altă intrare pentru automobile, care se află la poarta 3 cu ieșire la poarta 4. De asemenea purtarea măștii atât a cetățenilor care intră în Bazar cât și a comercianților este obligatorie.

 „Lumea poartă  masca corespunzător. Eu de 3 săptămâni am deschis. Sunt de la ora 6 până la ora 14 zilnic. Și de când sunt aici nu am auzit pe nimeni să se fi îmbolnăvit de coronavirus, nici eu nu am avut nici un simptom. Noi ne protejăm foarte mult, avem dezinfectant în magazin, purtăm mănuși și măști. Mă feresc pentru că am copii mici acasă și ma gândesc și la ei”, a declarat unul dintre comercianți.

”Ieri am vândut doar de 5 ron. Atât! Am plecat plângând acasă”

Este bine cunoscut faptul că înainte de orice sărbătoare sau un eveniment fiecare îți dorește să arate cât mai bine și să impresioneze. Astfel de situații sunt speculate de comercianți și atunci încasările lor se măresc considerabil, însă anul acesta nu a fost la fel.

„Ce să spun, am sperat că vom vinde la închiderea anului școlar sau acum de Hramul Sucevei, însă ieri am vândut doar de 5 ron. Atât! Am plecat plângând acasă. Mai este o speranță la început de an școlar și în decembrie de sărbători, asta în cazul în care nu va veni al-2lea val de pandemie”, povestește un alt vânzător.

După ce activitatea comercianților a fost blocată timp de 2 luni și jumatate și nu au avut deloc încasări comercinții au primit și „vizită” de la Poliția Economică, care după spusele acestora, au început să dea amenzi usturătoare chiar din primele zile de la deschidere.

De 2 săptămâni de la deschidere, cu aproximație, Poliția Economică deja a început să dea amenzi pe inventare nedefinitivate, pe stocuri pe registre goale. Păi la ce să fac inventar și ce să trec în registru dacă am avut zile în care nu am vândut nimic? Mi-aș dori ca Poliția Economică să fie puțin mai înțelegătoare să ne lase puțin să ne revenim”, afirmă un alt comerciant.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top