fbpx
Connect with us

Caz de COVID-19 la Penitenciarul IAȘI! Gabriela TOPOLICEANU: ”Nu s-a identificat RISC epidemiologic în rândul ANGAJAȚILOR sau deținuților”

Mesaje Publice

Caz de COVID-19 la Penitenciarul IAȘI! Gabriela TOPOLICEANU: ”Nu s-a identificat RISC epidemiologic în rândul ANGAJAȚILOR sau deținuților”


Miercuri, 15 iulie, un angajat al Penitenciarului Iași a fost testat pozitiv pentru noul Coronavirus, a declarat Administrația Națională a Penitenciarelor.

Se păstrează în continuare măsurile de siguranță

Angajatul a purtat echipament de protecție pe toată durata orelor de lucru iar măsurile de siguranță au fost păstrate. Angajatul ce a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2 nu interacționa cu alți membri ai instituției sau cu deținuți.

Munca sa din cadrul Penitenciarului Iași nu impunea contactul cu alte persoane.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Deputatului PNL de Bacău Cătălina CIOFU transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

De la instituirea stării de urgență în cadrul instituției au fost respectate cu strictețe toate normele și măsurile de siguranță. Atât deținuții cât și personalul Penitenciarului Iași au fost monitorizați constant pentru a se preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

A fost demarată o anchetă epidemiologică

În urma anchetei epidemiologice din cadrul Penitenciarului Iași, s-a constatat faptul că nicio persoană din rândul deținuților sau ao angajaților nu a fost infectată datorită faptului că s-au păstrat normele de siguranță.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei CORDUN, județul NEAMȚ, Adrian CIOBANU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” purtătorul de cuvânt al instituției și subcomisar de penitenciar, Gabriela Topoliceanu, a declarat:

Angajatul în cauză a purtat în permanență echipament de protecție. Noi la nivelul unității am făcut o anchetă epidemiologică și se aplică în continuare recomandările Direcției de Sănătate Publică Iași, precum și măsurile care sunt stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenție a sistemului penitenciar.

La momentul de față, în urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul instituției, nu s-a identificat risc epidemiologic în rândul angajaților și nici al deținuților. Deoarece locul de muncă al angajatului respectiv nu impunea prezența altor angajați sau a deținuților. Se urmează în continuare instrucțiunile Direcției de Sănătate Publică și toate procedurile specifice în acest scop

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei STĂUCENI, județul BOTOȘANI, Cozmin EPURAȘ, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top