Connect with us

Ce spun DIRECTORII școlilor din județul SUCEAVA despre ÎNCEPEREA noului an ȘCOLAR: ”Vom fi CAPABILI ca începând cu 15 SEPTEMBRIE să facem și învățământ ONLINE”

Ultima Ora

Ce spun DIRECTORII școlilor din județul SUCEAVA despre ÎNCEPEREA noului an ȘCOLAR: ”Vom fi CAPABILI ca începând cu 15 SEPTEMBRIE să facem și învățământ ONLINE”

Guvernul dorește pregătirea unei ordonanțe de urgență privind învățământul online pentru anul școlar 2020-2021 și tot odată și un proiect de lege privind prezența fizică la cursuri.

Ordonanța de urgență prezentă pentru anul 2019-2020 este valabilă până la data de 31 august 2020 pentru învățământul preuniversitar și până la data de 31 septembrie pentru învățământul universitar.

La nivelul municipiului și implicit la nivelul școlilor s-au luat măsuri din partea primăriei

„Am avut o ședință coordonată de către domnul primar Lungu, unde fiecare dintre directori a spus care este specificul școlii pentru că sunt școli diferite ca număr de elevi, școli unde există doar un singur nivel, sau cum este cazul colegiului nostru care sunt toate nivelurile de învățământ noi fiind și cu secție pedagogică, avem un învățământ preșcolar, primar,gimnazial și liceal, așa că ceea ce se aplică într-o parte este greu de aplicat la noi și atunci fiecare și-a spus părerea.

Am făcut un necesar de materiale, mijloace de asemenea manieră încât să îmbunătățim rețeaua video. Vom fi capabili ca începând cu 15 septembrie să facem și învățământ online dar și ceea ce se dorește în special de către părinți cu participare și din partea profesorilor și al elevilor, adică jumătate din elevi cu participare online și cealaltă jumătate în clasă.”

„Suntem în procesul de achiziționare a camerelor web și tuturor  materialelor necesare pentru începerea anului școlar”

„Noi încercăm să particularizăm și având în vedere că avem o practică pedagogică care se desfășoară de către clasele de pedagogie la învățământul preșcolar și primar și în acest caz nu am putea face o diferențiere în ceea ce privește începerea orelor, pentru că sunt profesori metodiști care trebuie să participe la practica pedagogică învățământ preșcolar, viitoare educatoare, viitoare învățătoare.

Noi am prezentat această variantă, urmează ca în funcție de ceea ce vom primi și din partea Ministerului să aprobăm o desfășurare mai largă a practicii pedagogice online de asemenea manieră încât să nu trebuiască ca elevii de liceu să intre într-o clasă de învățământ primar și vom realiza în anumite locuri de exemplu în sala bibliotecii, sau în anumite laboratoare urmărirea lecțiilor pentru practica observatori și de asemenea practica care implică lecții ținute de către elevi.” , a declarat directorul Colegiului Național Mihai Eminescu Renato Tronciu pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Renato Tronciu ne-a mai declarat că sunt foarte multe aspecte pe care le ia în calcul inclusiv cantina, internatul, tot ce înseamnă specificul unei școli care are 1670 de elevi și încercă să facă față cu brio la ceea ce înseamnă această încercare.

Au achiziționat tot ce înseamnă dezinfectanți și măști, iar rugămintea profesorilor este ca și elevii să respecte regulile din spațiul școlii. Colegiul are asistenți medicali, pază și persoane care vor indica ceea ce este de făcut.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top