fbpx
Connect with us

Colegiul Medicilor SUCEAVA își arată ÎNGRIJORAREA pentru ORGANIZAREA examenelor NAȚIONALE

Mesaje Publice

Colegiul Medicilor SUCEAVA își arată ÎNGRIJORAREA pentru ORGANIZAREA examenelor NAȚIONALE


Colegiul Medicilor Suceava: ”Măsurile luate pentru organizarea examenelor naționale sunt deosebit de periculoase”

Colegiul Medicilor Suceava atrage atenția asupra unor serii de măsuri luate de autorități cu scopul de a limita numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în contextul susținerii examenelor naționale, măsuri controversate, o parte dintre ele contraindicate de Organizația Mondială a Sănătății OMS.

Colegiul Medicilor Suceava își arată îngrijorarea, menționând că în acest caz, măsurile previzionate sunt deosebit de periculoase

Tunelele cu pulverizare asupra candidaților sunt, după cum menționa OMS, cu impact negativ fizic și psihologic. Dezinfectarea prin pulverizare a spațiilor interioare ale școlilor, de asemenea. Măsurile de dezinfecție în spațiile închise făcute prin pulverizare sunt nocive pentru sănătatea populației.

Au apărut deja diferite patologii legate de piele, aparatul respirator, digestive, oculare, alergii și alte fenomene datorate concentrațiilor mari de dezinfectante ce se introduc în organism”, au declarat reprezentanții Colegiul Medicilor. 

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei MANOLEASA, județul BOTOȘANI, Cristinel AROȘCULESEI, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Colegilor Medicilor Suceava prezintă și o parte dintre avertizările OMS cu privire la măsurile de protecție prin dezinfectante împotriva COVID -19

Pe parcursul a trei ore, elevii vor fi nevoiți să poarte mască într-o atmosferă poluată chimic și neaerisită corect, fapt care va duce la neoxigenarea corectă și creșterea concentrației de CO2 din sânge. Drept urmare, performanța intelectuală în cadrul examenului va fi diminuată substanțial. Căldura și emoțiile, purtarea mănușilor care vor crea disconfort la scris completează un tablou nefericit pentru elevi a căror țel este să promoveze examenul.

”Rugăm factorii de decizie din sănătate și învățământ să ia atitudine și să reevalueze condițiile de desfășurare ale acestor examene. Problema este deosebit de serioasă și ca atare cerem un răspuns cât mai rapid. Sunt multe lucruri pe care nu le-a știu nimeni și care au fost revelate în cursul experienței dramatice a pandemiei. De aceea hotărârile și măsurile trebuie să fie flexibile, în concordanță cu situația actuală”, au mai declarat reprezentanții Colegiului Medicilor Suceava.

OMS aminteşte că, deşi unele studii au arătat că noul coronavirus poate rezista zile întregi pe unele suprafeţe, aceste durate maxime nu sunt decât teoretice, fiind înregistrate în condiţii experimentale.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei PODOLENI, județul NEAMȚ, Cristian CROITORIU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

”Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, acest lucru putând fi nociv, efectul acestei acțiuni fiind minim comparativ cu așteptările pe care le creează o astfel de practică”, arată OMS.

De asemenea, în spaţiile închise, OMS recomandă ca, dezinfectarea să fie făcută prin utilizarea unei lavete îmbibate cu soluţie specifică.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top