fbpx
Connect with us

CONCLUZIILE ministrului TĂTARU pentru spitalul MAVROMATI! Emoții pentru ziua de 1 MAI

Mesaje Publice

CONCLUZIILE ministrului TĂTARU pentru spitalul MAVROMATI! Emoții pentru ziua de 1 MAI


Nelu Tătaru a efectuat o vizită în județul Botoșani, pentru a evalua situația în care se află Spitalul Județean de Urgență Mavromati

În cursul zilei de joi, 30 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a efectuat o vizită în județul Botoșani, pentru a evalua situația în care se află Spitalul Județean de Urgență Mavromati, ca urmare a evoluției epidemiei de coronavirus.

Am venit să re-evaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă. Avem un management și un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, și sunt 125 de cadre medicale în acest moment, în spital.

Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar, care devenise Botoşaniul, să se diminueze, si să dispară, și astfel, să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est, intră pe un făgaș normal.

Pentru ca acest focar să fie izolat era necesar personal din centrul universitar Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului orașului ONEȘTI, județul BACĂU, VICTOR-LAURENȚIU NEGHINĂ, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Deși încă vorbim de distanțare socială, autoizolare și restricții, mișcarea fiind posibilă doar în baza declarației pe propria răspundere, s-ar putea ca de 1 Mai, 2 și 3, mulți cetățeni să nu fie limitați de ea, și să iasă din case.

„Dacă avem linişte de 1, 2 şi 3 mai ne putem gândi după 15 mai la o serie de măsuri de relaxare

Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de pacienți aflați în terapie intensivă. Dacă se întâmplă și acest lucru, ne putem gândi după 15 mai la o serie de măsuri de relaxare.“, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului orașului CÂMPULUNG MOLDOVENESC, județul SUCEAVA, Mihăiță NEGURĂ, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Acesta a purtat o serie de discuții cu prefectul județului, Dan Nechifor și managerul Spitalului Județean, Radu Malancea despre măsurile care trebuie luate în vederea limitării și combaterii epidemiei de coronavirus. De asemenea, s-au purtat discuții și la Instituția Prefectului cu reprezentanții Spitalului Județean, ai Secției de Obstetrică și Ginecologie, ai Spitalului Municipal Dorohoi și ai Direcției de Sănătate Publică.


Continue Reading
You may also like...

Lect. univ. dr. Florian Olteanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top