Connect with us

CULTURILE producătorilor locali din SUCEAVA au fost grav AFECTATE de capriciile vremii! Duțu Haralambie: ”Situația PRODUCĂTORILOR locali în acest an a fost puțin cam DIFICILĂ”

Ultima Ora

CULTURILE producătorilor locali din SUCEAVA au fost grav AFECTATE de capriciile vremii! Duțu Haralambie: ”Situația PRODUCĂTORILOR locali în acest an a fost puțin cam DIFICILĂ”

Situația producătorilor locali a fost una destul de dificilă anul acesta. Temperaturile scăzute pe durata nopții, pe timpul primăverii, seceta care a urmat, sau ploile abundente din ultima perioadă, au afectat considerabil agricultura.

Dacă de la jumătatea lunii martie, odată cu pandemia de coronavirus, vânzarea la piață nu a mai fost posibilă, producătorii locali s-au adaptat și s-au mutat în mediul online, vânzările mergând foarte bine. Însă, la capriciile vremii, agricultorilor le este mai greu să se adapteze așa că producția lor are de suferit.

În această perioadă vânzările online au mers foarte bine

„Momentan ne descurcăm cu piața, vânzările online au scăzut. A fost o perioadă pe timpul pandemiei  în care vânzările online au mers destul de bine, dar acum ne axăm mai mult pe piață deoarece lumea poate ieși din casă.

Însă, chiar dacă produsele românești sunt preferate de oameni, mulți spun că sunt destul de scumpe și le cumpără  pe cele din import. Cumpărătorii nu înțeleg că este multă muncă și poate că uneori vremea nu ține cu noi, dar ne adaptăm situației. A fost grea și perioada aceasta pentru noi, însă sperăm să ne revenim”, a declarat producătorul local Gabriel Felix.

Duțu Haralambie, directorul executiv la Direcției pentru Agricultură Suceava a declarat că produsele românești sunt căutate, dar din păcate fluxul pe piață este scăzut.

 „Situația producătorilor locali în acest an a fost puțin cam dificilă. Am avut o primăvară cu temperaturi destul de scăzute pe timp de noapte, după care am intrat într-o perioadă de secetă accentuată,  afectând în mod deosebit pe legumicultorii cu culturi în câmp.

Cât despre cei din domeniul pomiculturii, le-au fost afectate plantațiile în perioada de pornire în vegetație.  Am avut luni târzii care au afectat livezile în anumite zone”, a declarat Duțu Haralambie, director   executiv al Direcției pentru Agricultură Suceava.

”Produsele românești sunt căutate, dar fluxul lor pe piață este scăzut”

„De aici se trage și motivul pentru care Ministerul Agriculturii a făcut un program de sprijinire a celor care produc tomate în extra sezon. Acest ajutor a fost acordat  celor care au vândut tomate, respectiv de pe 1000 de mp cantitatea de 3000 de tone comercializate până la 15 iunie”, încheie Duțu Haralambie, director   executiv  al Direcției pentru Agricultură Suceava.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top