fbpx
Connect with us

Deputatul PSD Vasile CÂTEA: ”GUVERNUL nu s-a ridicat la nivelul AȘTEPTĂRILOR românilor, iar CRIZA economică se va RESIMȚI din ce în ce mai ACUT”

International

Deputatul PSD Vasile CÂTEA: ”GUVERNUL nu s-a ridicat la nivelul AȘTEPTĂRILOR românilor, iar CRIZA economică se va RESIMȚI din ce în ce mai ACUT”


În ultima perioadă de timp cu toții am făcut eforturi pentru a recâștiga încrederea oamenilor care ne-au ales

Rep:  Cum comentați actualul conflict din PSD Iași, mai exact atacurile venite dinspre consilierul județean și șeful organizației de femei PSD  Mihaela Ivancia la adresa președintelui Consiliului Județean și președinte PSD Iași Maricel Popa?

V.C: E mult spus un conflict în cadrul PSD Iași. Din păcate, este o situație care pune partidul într-o poziție nu tocmai favorabilă, în contextul în care în ultima perioadă de timp cu toții am făcut eforturi pentru a recâștiga încrederea oamenilor care ne-au ales.

Opiniile mele vor fi exprimate în interiorul partidului, acolo unde cred că trebuie să se regăsească vocea fiecărui membru. Sper ca odată cu relaxarea măsurilor, după 15 mai, să putem crea cadrul necesar pentru dialogul și dezbaterile interne care au lipsit în aceste două luni.

Rep: Cum apreciați deciziile președintelui Maricel Popa prin care:

 1. PSD Iași se dezice în mod categoric de deciziile luate de consilierii locali PSD cu privire la împrumutul de 21 de milioane de euro aprobat în ședința Consiliului Local din data de 30 aprilie 2020, în contextul în care organizația municipală a PSD dorea amânarea proiectului pentru discuții și dezbateri publice:

V.C:  Decizia nu a fost luata doar de președintele Maricel Popa , a fost o decizie luată în unanimitate de către BPJ în cadrul unei ședințe online, organizata sâmbătă, 9 mai.

 1. Retragerea sprijinului politic domnului Gabriel Surdu pentru calitatea de lider de grup în Consiliul Municipal Iași:

V.C:  Atunci când în interiorul partidului se stabilește o anumită poziție față de anumite proiecte care implică votul consilierilor locali,aleși pe lista PSD și liderul grupului din CL, nu reușește săi controleze, înseamnă că și-a pierdut autoritatea și trebuie înlocuit.

Vom evalua activitatea fiecărui coleg din CL

 1. Monitorizarea și evaluarea atentă a activității consilierilor locali ai municipiului Iași, în ceea ce privește activitatea politică și în acord cu poziția partidului în ceea ce privește adoptarea proiectelor de interes local.

V.C: În același BPJ de sâmbătă, s-a discutat și faptul că tot ce s-a investit, construit, dezvoltat în municipiu Iași, în mod categoric nu se putea realiza fără susținerea obligatorie a consilierilor PSD din CL Iași, dar aceste lucruri, colegii noștri (aleși pe listele PSD) nu le comunica nicăieri, nu îi vedem cu declarații sau puncte de vedere personală în care să expună proiectele susținute  în calitatea de membru PSD. Vom evalua activitatea fiecărui coleg din CL și încercăm să corectăm ce se poate, ce nu, vin următoarele alegeri locale.

News Moldova îți recomandă și ...   Borrell: „Putin poate fi arestat „imediat” în peste 100 de ţări”! Liderii europeni, solidari cu decizia Curţii Penale Internaţionale!

2. Discutarea în Comisia de Etică, Integritate și Arbitraj al PSD Iași, a declarațiilor publice făcute de doamna Mihaela Ivancia, consilier județean și președintele OFPSD Iași. Considerați că libertatea de opinie a devenit un delict în cadrul PSD Iași?

V.C:  Măsurile și acțiunile propuse au primit în unanimitate votul Biroului Permanent Județean. Sunt decizii care trebuie respectate și care au fost luate cu gândul la păstrarea unității partidului.

Nimic de la guvern, totul pe cheltuiala administrațiilor locale

Rep: Are PSD Iași o situație a modului in care starea de urgenta a afectat economia Iașului?

V.C:  Este clar că economia Iașului a avut de suferit. Cred că prioritară în această perioadă a fost lupta pentru viața ieșenilor. Administrația județeană și primăriile au luat toate măsurile necesare pentru ca populația să depășească perioada de criză din sănătate.

Din păcate, guvernul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor românilor, iar criza economică se va resimți din ce în ce mai acut. Inclusiv acum sunt distribuite materiale de protecție și echipamente medicale către spitale, odată cu facturile aferente. Nimic de la guvern, totul pe cheltuiala administrațiilor locale.

Rep: Cum se pregătește PSD Iași pentru alegerile parlamentare si locale din acest an?

Parlamentarii PNL, PSD si ALDE asista, miercuri 21 iunie 2017, in Palatul Parlamentului si plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii de cenzura initiata de alianta PSD-ALDE, impotriva guvernului Grindeanu. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

V.C: PSD Iași se pregătește așa cum a făcut-o de fiecare dată, pentru a asigura ieșenilor un program concret de dezvoltare la nivel local. Ce am promis în 2016, regăsim acum în fapte concrete. Trebuie să reparăm dezastrul făcut de guvernarea PNL și să reluăm creșterea economică.

Părinții și bunicii noștri au nevoie de pensii mai mari, trebuie să continuăm investițiile în infrastructura rutieră, sănătate, educație și agricultură. Spre deosebire de cei care doar vorbesc, PSD chiar are ce arăta după 4 ani de guvernare locală.

News Moldova îți recomandă și ...   Ambasada Turciei la București: "Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru"

După 6 luni de guvernare PNL se pot trage concluziile cu privire la calitatea și eficiența măsurilor economice promovate

Rep: Va mai beneficia Maricel Popa de sprijinul politic pentru o viitoare candidatură la CJ Iași?

V.C:  Decizia privind candidatura actualului președinte al Consiliului Județean pentru un nou mandat a fost deja votată în cadrul Comitetului Executiv Județean și validată în cadrul forurilor de conducere naționale.

Rep: Mai este justificată funcția lui Maricel Popa de vicepreședinte al PSD la nivel național într-o eventuală demisie/demitere a acestuia din funcția de președinte al PSD Iași?

V.C:  Conducerea PSD Iași a fost aleasă prin vot democratic în aprilie 2019 pentru un mandat de 4 ani.

Rep: Dacă se va impune schimbarea domnului Maricel Popa din funcția de președinte al PSD Iași, acesta se va mai regăsi pe viitoarele liste parlamentare?

V.C:  Am pornit la drum ca o echipă și vom continua în același mod cu scopul clar de a câștiga alegerile locale și parlamentare. Principiile social-democrate au adus România între primele țări din Europa în ceea ce privește creșterea economică anuală și creșterea nivelului de trai al tuturor românilor.

După 6 luni de guvernare PNL se pot trage concluziile cu privire la calitatea și eficiența măsurilor economice promovate.

Rep: Există măsuri propuse de PSD Iași pentru repornirea mediului de afaceri local? Dacă ”DA”, vă rog sa ne oferiți câteva exemple.

V.C:  PSD tocmai a prezentat un set de 28 de măsuri în cadrul programului Repornim România, care înseamnă alocarea a 8% din PIB în această direcție. Nu 2% cum a propus PNL. Printre prioritățile economice amintesc: protejarea puterii de cumpărare, repornirea economiei, locurile de muncă și acordarea unor stimuli economici, după cum urmează:

 1. 2250 lei x 3 luni pentru angajatori și 1000 lei pentru angajați;
 2. Suspendarea taxelor pentru firmele afectate;
 3. 500 milioane de lei ajutoare pentru secetă, plus plata rapidă a produselor agricole;
 4. Vouchere de 700 lei x 3 luni pentru familiile sărace;
 5. Accelerarea programului Start-Up Nation și garantarea creanțelor IMM-urilor de către stat;
 6. Schemă de ajutor pentru plata facturilor;
 7. Suspendarea taxelor din transporturi;
 8. Dublarea bugetului pentru programul Rabla Clasic;
 9. Susținerea exportului cu garanții de stat 100%;
 10. Credite cu perioadă de grație extinsă;
 11. Vouchere de vacanță;
 12. 1 miliard de euro investiții în stațiunile balneare;
 13. Eșalonarea taxelor, garanții bancare.
News Moldova îți recomandă și ...   Comisia Europeană: evoluții pozitive pentru următoarea perioadă privind economia României

Sper ca după 15 Mai să fie posibilă reînceperea activităților sportive, de masă dar mai ales cele de performanță

Rep: Veți mai candida pentru un nou mandat în Parlamentul României?

V.C:  Sigur!

Rep:  Vă propun sa discutăm si despre sport. Cum a fost afectat sportul ieșean pe perioada COVID-19 și ce măsuri vor fi luate în acest context? La nivel național, unde știm că sunteți președintele Federației de Box, cum se resimt efectele COVID -19? Ați pregătit un plan de măsuri în acest sens?

V.C:  Sportul ca și toate activitățile din România dar și la nivel internațional are de suferit. La nivelul județului sau închis toate bazele sportive, Săli de sport, Săli de fitnes, parcuri etc.. Sper ca după data de 15 Mai să se redeschidă ușor și să se reînceapă activitățile sportive, de masă dar mai ales cele de performanță, vom vedea!

În legătură cu Federația de Box, s-a dat peste cap tot calendarul competițional intern și internațional, în februarie când a început nebunia cu COVID-19, lotul olimpic de box al României,era în pregătire în Italia la Asissi, a trebuit săi readucem acasă cu mari eforturi.

În martie am avut turneu de calificare la Londra pentru Jocurile Olimpice, Tokyo 2020, Turneu care să suspendat și el din aceleași motive, din fericire pentru Federația de Box , am reușit să obținem o calificare pentru Tokyo, prin Cosmin Gârleanu și mai aveau un singur meci unde doi sportivi care au șanse să-și asigure biletul pentru Tokyo, ieșeanul Andrei Aradoae 81 Kg și Nechita Claudia 57Kg care vor continuă această calificare când se va organiza, Federația Mondială și cea continentală de box, au suspendat toate competițiile deocamdată, Comitetul Olimpic a amânat Jocurile Olimpice pentru 2021 , e un gen de haos acum.

Așteptăm deciziile forurilor internaționale pentru a putea să ne programăm și noi acțiunile interne și internaționale pentru viitor, dar sigur până în septembrie nu se va întâmplă nimic major.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

1 Comment

1 Comment

 1. membru psd

  19 mai 2020 at 8:47 AM

  tovarasu vasile citea mai puneti mana si cititi statutul partidului in care sunteti. nu exista OFPSD, din 2010 toate organizatiile de partid si-au schimbat denumirea in asa fel incat sa nu mai existe aceasta perceptie de subsidiaritate si inferioritate a unor membri de partid.
  tovarasu vasile citea, repetarea unei minciuni nu o face sa fie adevarata, nu a fost nicio sedinta de birou permanent judetean, a fost o intalnire intre niste oameni care in mare parte nu mai au sau nu au avut niciodata treaba cu social democratia.
  tovarasu vasile citea, eu si multi alti membri de partid sintem foarte dezamagiti de faptul ca ii tineti palma lui M. Popa. se pare ca v-a cumparat tovarase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top