fbpx
Connect with us

EVENIMENT important în cadrul Spitalului de Recuperare din IAȘI! Ec. Carmen CUMPĂT: ”Tema evenimentului reflectă IMPORTANȚA cunoașterii rolului reabilitării MEDICALE într-un sistem medical dinamic”

Mesaje Publice

EVENIMENT important în cadrul Spitalului de Recuperare din IAȘI! Ec. Carmen CUMPĂT: ”Tema evenimentului reflectă IMPORTANȚA cunoașterii rolului reabilitării MEDICALE într-un sistem medical dinamic”


În perioada 29 iunie – 4 iulie a.c. a avut loc o serie de întâlniri ce a implicat numeroși specialiști de marcă din sfera medicală. Despre subiectele principale care au fost dezbătute în cadrul evenimentului dar și despre cum se organizează un eveniment medical în timpul pandemiei de coronavirus  am discutat cu  Ec. Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iași și Președintele Conferinței.

Rep: Ce reprezintă manifestarea „Zilele Spitalului de Recuperare Iași”?

Carmen CUMPĂT: În jur de 1.000 de medici din diferite specialități sunt aşteptaţi să participe ȋn fiecare zi la lucrările celei de-a XVIII-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare, care se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 4 iulie 2020, ȋn format online – webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de conferinţa „Recuperarea: Cine? Când? Unde?”, care va fi însoțită de încă patru cursuri din specialităţile cardiologie, audiologie şi ORL, toate aceste manifestări oferind împreună un total de 43 de puncte de Educație Medicala Continuă.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului orașului MURGENI, județul VASLUI, Eduard CAZACU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Timp de o săptămână de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximativ 170 de lectori vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie sau ORL.

Rep: Cum s-a desfășurat procesul de organizare a evenimentului? Cum a fost influențat de COVID-19? Cum a fost percepută forma online? Ce impresii au participanții?

C.C: Contextul pandemic în care se desfăşoară aceasta ediţie este unul generator de restricţii majore, mai ales în ceea ce privește desfăşurarea manifestărilor științifice medicale faţă în faţă, dar, totodată, creează oportunităţi enorme în ceea ce priveşte mutarea pe repede înainte a unor activităţi în spaţiul online, arzând etapele neesenţiale ale procesului standard de dezvoltare şi digitalizare a acestor activităţi.

Acest lucru implică și o importantă parte de consultanță care trebuie acordată, în cadrul procesului de organizare, participanților și lectorilor pentru asimilarea procedurilor și instrumentelor de digitalizare a evenimentului, astfel încât aceștia să poată asimila și folosi termeni și funcționalități cum ar fi “logare”, “id meeting”, “link eveniment”, “partajare prezentare”, “stop partajare”, “questions and answers” și altele.

Rep: Ce subiecte au fost abordate?

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei CRĂCĂOANI, județul NEAMȚ, Alexandrina RACLARIU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

C.C:  Temele principale ale manifestărilor sunt:
Abordarea pacientului vârstnic cu patologie cardiovasculară în ambulator
• Hipoacuzia la copil: de la screening la diagnostic și soluții
• Recuperarea cardiovasculară: cine? când? unde?
• Artrita reumatoidă dincolo de afectarea articulară
• Patologii noi în practica medicinii muncii: expunerea ocupațională la nanoparticule
Update în managementul bolilor imuno – inflamatorii
• Reabilitarea respiratorie: cine, când, unde?
• Noţiuni fundamentale în diagnosticul hipoacuziei
• Actualităţi ȋn scleroza multiplă
• Actualităţi ȋn ortopedie-traumatologie

Rep: Ce schimbări considerați că se vor produce în sistemul medical în viitor?

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei ALEXANDRU VLAHUȚĂ, județul VASLUI, DĂNUȚ COJOCARU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

C.C: Faptul că reușim să ne adunăm an de an sub egida Universității de Medicină și Farmacie Iași, a Primăriei Municipiului Iași, a Colegiului Medicilor, a Colegiului Fizioterapeuților, reprezintă o reușită excepțională și totodată o oportunitate de a ne actualiza informațiile, de a conecta specialiștii și a schimba experiențe.

Tema evenimentului reflectă importanţa cunoașterii rolului reabilitării medicale într-un sistem medical dinamic, ce a progresat uimitor de rapid în ultimul timp  dar și puterea din ce în ce mai mare pe care o are conectivitatea, tehnologia și accesul rapid la informații medicale.

În anul 2020 ne aşteptăm ca sistemul medical să se transforme profund, transformarea a început de altfel prin implementarea conceptului de medicină la distanță, telemedicină, consumul de informații medicale de pe diverse  aplicaţii conectate la telefoane mobile, tablete, platforme hibride va continua să aducă provocări creatorilor de conţinut din domeniul medical.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top