fbpx
Connect with us

FĂRĂ incendii în OPT COMUNE din județul BOTOȘANI

Ultima Ora

FĂRĂ incendii în OPT COMUNE din județul BOTOȘANI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Locuitorii din opt unități administrativ-teritoriale din cele 78 existente la nivelul județului Botoșani sunt cei mai sârguincioși „elevi‘‘ ai pompierilor. Dovadă că au acordat mai multă atenție sfaturilor primite de la salvatorii botoșăneni este și faptul că, în primele opt luni ale acestui an, pe teritoriul comunelor Broscăuți, Cordăreni, George Enescu, Havârna, Mileanca, Mitoc, Prăjeni, Răuseni și Tudora nu s-a produs nici un incendiu.

O analiză privind situația incendiilor produse pe teritoriul județului Botoșani arată că în alte 27 comune s-a înregistrat câte un singur eveniment cu foc. Municipiile Botoșani și Dorohoi se află la polul opus cu cele mai multe incendii, 35 respectiv 20, urmate de Flămânzi cu 18 evenimente cu foc și orașele Săveni și Darabani, cu 13, respective 12 incendii.

În primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 396 incendii, față de 468 câte s-au produs în aceeași perioadă a anului 2019

Datele statistice evidențiază o scădere cu peste 15% a numărului de incendii în perioada ianuarie – august a.c., față de perioada de referința a anului trecut. Astfel, în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 396 incendii, față de 468 câte s-au produs în aceeași perioadă a anului 2019. 141 din cele 396 incendii au fost de vegetație uscată.

FĂRĂ incendii în OPT COMUNE din județul BOTOȘANI - News Moldova„Scăderea se datorează numeroaselor acțiuni de informare și educare preventivă desfășurate în ultimii ani, la nivelul județului Botoșani. Anul acesta, din luna martie, campanile de prevenire au fost derulate doar în mediul on line, pe paginile de socializare atât ale INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „NICOLAE IORGA” AL JUDEȚULUI BOTOȘANI inspectoratului, cât și ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență, având în vedere faptul că situația epidemiologică nu a mai permis deplasarea în teren”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, locotenent Dorina LUPU.

Pompierii botoșăneni au salvat din clădăriile cuprinse de flăcări 48 de persoane, 33 de adulți și 15 copii. Șapte adulți au fost spitalizați, întrucât au suferit arsuri. Din nefericire, în perioada analizată, trei persoane și-au pierdut viața în incendii.

Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse în primele opt luni sunt: instalații/aparate electrice defecte/sub tensiune, coș, burlan de fum defect/necurățat sau neprotejat față de materiale combustibile, foc deschis în spații deschise/închise acțiune intenționată și fumatul în locuri nepermise.

Jumătate din numărul incendiilor au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență

„I.S.U. Botoșani recomandă populației județului să respecte, în continuare, atât acasă cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale”, mai declară purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top