fbpx
Connect with us

ÎPS TEOFAN, Mitropolitul MOLDOVEI şi Bucovinei a PRELUAT interimatul şi funcţia de Arhiepiscop al Sucevei şi RĂDĂUȚILOR

Ultima Ora

ÎPS TEOFAN, Mitropolitul MOLDOVEI şi Bucovinei a PRELUAT interimatul şi funcţia de Arhiepiscop al Sucevei şi RĂDĂUȚILOR


Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a preluat interimatul şi funcţia de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

Acesta şi-a exprimat durerea faţă de decesul Înaltpreasfinţitului (ÎPS) Pimen, răpus de o complicație pulmonară, în urma infectării acestuia cu noul coronavirus.

Într-un mesaj rostit de părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, se arată că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost un restaurator de biserici şi mănăstiri, recondiţionând totodată şi patrimoniul arhiepiscopiei.

”În ultimii 30 de ani a ostenit cu râvnă în slujirea de arhiepiscop impunându-se nu atât prin autoritatea funcției și prin mecanisme de ordin instituțional ci prin trăirea sa duhovnicească, prin felul său direct de a fi, și de a se exprima.

Era impresionantă dragostea sa față de țară, față de istorie, față de Putna Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Durerea pe care o purta mereu în inimă avea forma acelei hărți în care România cuprinde și dincolo de Prut” a declarat părintele Constantin STURZU, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul Pimen s-a stins din viață în seara de marți spre miercuri, ca urmare a infectării acestuia cu COVID -19. ÎPS Pimen fusese diagnosticat pozitiv cu acest virus, pe data de 20 aprilie a.c..

Purtătorul de cuvânt la Bisericii Ortodoxe Române a venit azi cu clarificări în ceea ce privește conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

”În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, a declarat Vasile Bănescu.

Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava, a mai anunţat Vasile Bănescu.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top