fbpx
Connect with us

La categoria “Copiii spun lucruri trăsnite” are și deputatul Silviu MACOVEI ceva de spus!

International

La categoria “Copiii spun lucruri trăsnite” are și deputatul Silviu MACOVEI ceva de spus!


S-au rezolvat toate problemele IAȘULUI! Deputatul Silviu MACOVEI luptă împotriva 
dictaturii din România!

La capitolul copiii spun lucruri trăsnite, prezentăm astăzi punctul de vedere al
deputatului Silviu MACOVEI. 
După 4 ani de mandat, Macovei vede rezolvate toate 
problemele Iașului. Infrastructura rutieră subdezvoltată, izolarea economică, 
inapoierea instituțiilor ce țin de administrația publică din municipiul Iași, lipsa
proiectelor de anvergură, mafia din construcții, problemele din sănătate ... toate
au dispărut de pe radarul acestui copil-politic! 
Atât a înțeles el la București, că trebuie să lupte împotriva DICTATURII din 
ROMÂNIA!
Nu uitați să îl votați pentru un nou mandat în Parlamentul României, să aibă cine 
să continue această luptă pe banii contribuabililor!

MACOVEI a ajuns să lupte împotriva DICTATURII din România

În urma manevrei prin care guvernul Orban a evitat consultarea Parlamentului în privința prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, scena politică românească s-a inflamat! Reacțiile dure și acuzele de subminare a ordinii constituționale nu au întârziat să apară.

News Moldova îți recomandă și ...   Imagini CUTREMURĂTOARE. Ce au lăsat în urmă cutremurele majore care au devastat Turcia și Siria

Viceliderul deputaților social democrați, ieșeanul Silviu Macovei a sesizat din nou opinia publică față de tentativele constante ale liberalilor de a ocoli controlul parlamentar. Într-o declarație politică, deputatul Silviu Macovei acuză guvernul Orban de lipsă de respect față de democrația româneacă.

 „În complet sictir față de Parlament și Constituție, Orban a trimis o informare că el, cu mintea lui și cu de la sine putere, mai bagă țara în alertă vreo 30 de zile până când își termină achizițiile jupânii peneliști din teritoriu!

La ce mai are nevoie de urgență, când mai toate restricțiile au fost nevoiți să le ridice? Păi, a spus-o clar Nelu Tătaru la televizor: avem nevoie să facem achiziții rapide, fără licitații. Mai spui ceva?” se întrebă retoric parlamentarul ieșean.

“Asta, din câte știu eu, se cheamă putere absolută = dictatură!”

 Silviu Macovei oferă și o explicație pentru comportamentul liberalilor aflați momentan la guvernare: „Am avertizat de foarte multe ori că președintele Iohannis se visează alături de PNL conducând România pe bunul plac fără să justifice nimănui nimic! Asta, din câte știu eu, se cheamă putere absolută = dictatură!

Vă amintiți când tot spunea Iohannis că „vreau guvernul meu”? Vă mai amintiți când PNL, deși nu avea majoritate în Parlament, dădea asumări de răspundere pe orice lege numai să nu răspundă pe ce cheltuiesc banii? Știți de ce vroia Orban să tot prelungească starea de urgență, apoi pe cea de alertă? Pentru a avea la discreție banii românilor și a face achiziții fără să facă licitație și fără să justifice câți bani au dat!”.

Viceliderul deputaților PSD consideră că „acțiunea Guvernului Orban este un abuz inacceptabil prin care se încearcă din nou ocolirea Parlamentului, deși Constituția spune clar că orice restrângere de drepturi și libertăți se poate face numai și numai prin lege, adică doar în Parlament!”.

News Moldova îți recomandă și ...   Eurostat: România, inflație anuală peste media UE, în februarie! - MOLDOVA INVEST

Ca argument, Silviu Macovei citează din art. 4, alin 3 din legea 55/2020: „Când starea de alertă se instituie pe cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de pe teritoriul țării, măsura se supune încuviințării Parlamentului. Parlamentul se pronunță în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviințare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviințare, starea de alertă încetează de îndată.”

News Moldova îți recomandă și ...   Primele declarații ale lui Xi Jinping și Vladimir Putin, în cadrul vizitei extraordinare de la Moscova!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top