fbpx
Connect with us

Laura SCÂNTEI și Varujan VOSGANIAN s-au confruntat pe teme politice uitând de PROBLEMELE IEȘENILOR

International

Laura SCÂNTEI și Varujan VOSGANIAN s-au confruntat pe teme politice uitând de PROBLEMELE IEȘENILOR


Laura Scântei și Varujan Vosganian s-au confruntat la televizor evitând elegant problemele Iașului

Parlamentarii ieșeni Laura Iuliana Scântei (Iulia Scântei) și Varujan Vosganian s-au duelat luni seara , la un post național de știri, pe teme politice de interes general, uitând de problemele ieșenilor, pe care le puteau aminti măcar tangențial.

Varujan Vosganian de la ALDE era evident preocupat să deplângă reținerea de către DNA a fostului Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, invocând termeni ca abuzul, incorectitudinea măsurii, făcând trimitere la faptul că el a scăpat de urmărirea procurilor, fiindcă era nevinovat, nu fiindcă l-au scăpat colegii din PSD de la urmărirea penală.

Evident, nicio vorbă despre autostradă sau Spitalul Regional, că tot a vorbit despre Ministerul Sănătății

Laura Iuliana Scântei, susținea ”greaua moștenire ” preluată de PNL, faptul că anticipatele sunt o idee bună, în timp ce Varujan Vosganian susținea contrariul.

News Moldova îți recomandă și ...   Autoritățile ucrainene, acord parțial doar pentru măsurarea unei porțiuni din brațul Chilia, nu și pe Canalul Bâstroe!

Din păcate, problemele ieșenilor nu s-au regăsit pe agenda celor doi politicieni, ei preferând să se piardă în schimburi de replici sterile, departe de problemele cu care se confruntă ieșenii.

Costel Alexe, Ministru interimar al Mediului a reușit să stârnească râsul cu ultima afirmație, legată depoluarea în București, spunând că nu e vina ministrului dacă bate vântul:

În momentul de faţă vreau să vă spun că la staţia B1, Lacul Morii, la staţia B3 Mihai Bravu sau B6 Cercul Militar am avut aceste depăşiri care în momentul de faţă vreau să vă spun că acum când avem această conferinţă de presă avem condiţii de intrare în normalitate în ceea ce priveşte poluarea aerului în Bucureşti şi o spun şi staţiile din reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului şi o spune şi reţeaua de senzori independenţi care este astăzi în municipiul Bucureşti.

Aş vrea să vă spun că în momentul de faţă am avut acest episod de poluare ca urmarea unui cumul de factori

În primul rând, arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Au fost sesizări la 112, am avut în această dimineaţă o discuţie cu cei de la ISU care din din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelate gunoaie care au fost în cursul serii, au ajuns să avem aceste condiţii de calm atmosferic şi evident cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate.

E vina ministrului că bate vântul în Bucureşti? dacă ar fi în subordinea mea vântul... Ne interesează ca toţi operatorii economici care ar putea să polueze aerul din Bucureşti să fie verificaţi şi să fie amendaţi dacă nu respectă normele”. Prins pe picior greșit, el a cerut demisia șefilor de la Agenția de Mediu, care au lăsat persoane particulare să afirme că în aceste zile Bucureștiul fusese poluat cu 1000 %.

News Moldova îți recomandă și ...   Bill Gates și-a VÂNDUT toate acțiunile pe care le deținea la Fondul Proprietatea


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top