fbpx
Connect with us

Marius OSTAFICIUC: ”PSD l-a INVENTAT pe domnul Mihai CHIRICA, scoțându-l din jobenul ANONIMATULUI, învățându-l să spună ”Bună ziua!” și ”Mulțumesc pentru masă”

International

Marius OSTAFICIUC: ”PSD l-a INVENTAT pe domnul Mihai CHIRICA, scoțându-l din jobenul ANONIMATULUI, învățându-l să spună ”Bună ziua!” și ”Mulțumesc pentru masă”


Marius OSTAFICIUC: ”Spitalul Regional de Urgență este un proiect necesar pentru întreaga Moldovă”

Astăzi, în cadrul ”Interviului Politic” îl avem alături de noi pe Marius OSTAFICIUC, consilier județean PSD.

Rep: A trecut o săptămâna de la introducerea stării de alertă. Cum comentați măsurile Guvernului privind aceste relaxări și ce credeți că va urmă?  Vor continuă relaxările sau se vor reintroduce restricții?

Marius OSTAFICIUC: Sunt măsuri normale care au fost luate după doua luni în starea de urgență. Duritatea abordării, însă, ne indică neîncrederea Guvernului în discernământul românilor, tratați ca niște oi ce trebuie mânate de colo colo.

Au existat și tot felul de ezitări sau de decizii contradictorii care au  generat frecvent efecte haotice. Deși măsurile anti-coronavirus sunt necesare in aceste momente, modul în care ele au fost implementate a lăsat de dorit.

Rep: A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Iași. Credeți că punerea în practică a acestui proiect se va face fără probleme? S-a învățat lecția dura a pandemiei care a arătat că un spital regional ar fi fost absolut necesar?

M.O: Spitalul Regional de Urgență este un proiect necesar pentru întreaga Moldovă. Toata lumea își dorește ca acest spital sa fie finalizat fără probleme, sa fie dat în funcțiune la termen. Sigur, un astfel de spital are rolul său într-o pandemie ca cea pe care o trăim acum.

Să nu uităm însă că Spitalul Regional de Urgență are ca termen de construire și operaționalizare perioada 2022 – 2027. Sper ca toți cei implicați în proiect să își dea mâna, indiferent că discutăm de factorul politic, administrativ sau medical. Pe de alta parte, nu pot să nu observ cum unii deja flutură această temă ca pe un stindard de victorie personală. Sper sa fie decenți.

Rep: Doamna Mihaela Ivancia, Președinta OFSD Iași și consilier județean PSD a avut o confruntare directă cu dl. Măricel Popa, Președintele CJ Iași. Cum comentați declarațiile d-nei Ivancea? Arată acestea o atitudine personală sau o stare de spirit în PSD Iași?

M.O: Acum avem nevoie ca PSD Iași sa fie o adevărată echipă pentru a putea gestiona bătăliile electorale viitoare. Fiecare coleg de partid are dreptul la opinie, suntem un partid democratic si este nevoie sa lucrăm pentru ca PSD Iași să rămână o forță în politică și administrația locala.

News Moldova îți recomandă și ...   Xi Jinping a ajuns la Moscova! Îl va potoli pe Putin?

Astfel de confruntări mai indică ceva: vitalitatea/ vitalismul unei formațiuni politice și faptul că oamenii din PSD Iași sunt oameni cu personalitate.

Rep: Maricel Popa, Președintele PSD Iași totodată și Președinte al CJ Iași a anunțat o serie de măsuri precum desființarea funcției de lider al consilierilor PSD din Consiliul Local Iași, dar și măsuri de corecție precum trimiterea consilierului județean Mihaela Ivancia în fața Comisiei de Etică. Putem vorbi de un conflict intern minor de genul unei diferențe de opinii sau mai curând de acțiuni de tip represiv menite să asigure conducerea cu  orice preț a actualului lider?

M.O: În orice partid sunt diferențe de opinie, sunt păreri pro si contra pe care noi toți trebuie sa le respectăm indiferent daca ne place sau nu.

Nu vorbim de desființarea vreunui post de lider de grup in Consiliul Local, ci de o decizie internă luată în contextul în care colegii noștri din Consiliul Local – trebuiau să facă diferența dintre cei „doi Chirica”.

”Nu pot înțelege tipul de hipnoză pe care îl exercită asupra unora dintre colegii noștri bipolarul domn Chirica”

Primul, cel care i-a pus pe lista în anul 2016 (dar pe lista Partidului Social Democrat) și al doilea, cel care astăzi este candidatul PNL Iași la viitoarele alegeri. Pot înțelege hipnoza din punct de vedere psihiatric-psihanalitic, însă, recunosc, nu pot înțelege tipul de hipnoză pe care îl exercită asupra unora dintre colegii noștri bipolarul domn Chirica. Ce pot să fac? Să aplec urechea la tot felul de zvonuri despre interesele punctuale, pe care, în mod individual, le au acești colegi?!

În PSD Iași, în consens cu voința generală, au mai fost, de-a lungul timpului, succesiuni ale liderilor de grup. Si eu am fost lider de grup, schimbat, după care am ajuns președinte de organizație. Poate va avea și domnul Gabriel Surdu aceeași șansă. Cine știe ce rezervă viitorul fiecăruia.

News Moldova îți recomandă și ...   ATAC ARMAT într-o biserică Hamburg, nordul Germaniei. Bilanțul: șapte MORȚI și 24 de RĂNIȚI

În ceea ce privește situația doamnei Mihaela Ivancia, membrii comisiei de etică din PSD vor analiza și vor lua o decizie corectă în cadrul partidului.

Rep: În acest an vom avea probabil alegeri locale poate chiar și parlamentare. PSD Iași este pregătit? Vom avea surprize pe listele locale, județene, parlamentare?

M.O: Surprize pot apărea la fiecare set de alegeri, la fel cum viața însăși ne rezervă tot felul de surprize. N-ar fi banală existența omului fără o picătură de neprevăzut?

Ce pot să vă spun e că PSD Iași a demarat o analiza internă și o campanie de recrutare internă pentru desemnarea listelor electorale viitoare.

Rep: PSD va mai câștiga CJ Iași? Se resemnează PSD că a pierdut Primăria Iași?

”PSD Iași a demonstrat la fiecare scrutin electoral că dispune de oameni capabili să ocupe funcțiile de conducere”

M.O: PSD va câștiga alegerile pentru CJ Iași. Nu e o opinie, este o certitudine. Administrația noastră a rezolvat probleme majore ale județului, iar cetățenii pot vedea aceste realizări. Una e să–ți clătești ochii cu panseluțele (costisitoare, de altfel!) ale Primăriei Iași, alta e să te folosești de infrastructura rutieră rurală, ce a avut cea mai mare alocare logistică și de fonduri în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean Iași.

PSD Iași a demonstrat la fiecare scrutin electoral că dispune de oameni capabili să ocupe funcțiile de conducere din administrația publică locală. Lupta pentru unitățile administrativ teritoriale este deschisă, iar candidații PSD Iași vor încerca să convingă ieșenii că le merită votul.

Legat de Primăria Iași. Ce putem spune? PSD l-a inventat pe dl Mihai Chirica, scoțându-l din jobenul anonimatului, învățându-l să spună „Bună ziua!” și „Mulțumesc pentru masă”, pieptănându-l cu cărare pe partea stângă, și educându-l cum să poarte un sacou fără să se încheie la toți nasturii. Mai pe scurt l-am făcut primar!

Credeam, ce-i drept, că dl Chirica a învățat și lecțiile onestității politice, dar se pare că dumnealui chiulise de la acel „curs” de moralitate social-democrată. Ne vom mobiliza pentru a oferi Iașului următorul primar. În interiorul organizației conducerea a stabilit deja un candidat, așa încât revenirea dlui Chirica în PSD rămâne un vis irealizabil pentru domnia sa. Avem candidat, vom avea și primar!

News Moldova îți recomandă și ...   Autoritățile ucrainene, acord parțial doar pentru măsurarea unei porțiuni din brațul Chilia, nu și pe Canalul Bâstroe!

”Suntem convinși că putem câștiga și primăriile altor localități”

Rep: Are PSD candidați pregătiți să obțină fotoliul de primar în localitățile importante din Iași?

M.O: După cum am spus, PSD Iași a avut de fiecare dată candidați pregătiți pentru administrațiile ieșene. Drept dovadă, în ultimii ani, cea mai mare parte a localităților din județ au fost conduse de aleșii PSD. Toți aceștia au demonstrat ca merită să obțină un nou mandat de primar în localitățile pe care le conduc. Suntem convinși că putem câștiga și primăriile altor localități.

Rep: Credeți ca vor mai apărea noi ”incidente” Ivancia”? Există un dialog în interiorul PSD Iași?

M.O: În organizația PSD Iași, așa cum există mereu dialog, există și diferențe de opinie. Este un partid viu, în care spiritul democratic se regăsește constant. Fiecare coleg are dreptul la liberă exprimare, părerile pro sau contra fiind prezentate întotdeauna colegilor. Referitor la doamna profesor Ivancia, dumneaei știe părerea mea. Indiferent ce o supără, firesc este să se exprime mai întâi în interiorul partidului.

Aș putea scrie o carte cu toate exprimările mele în interior, însă niciodată nu am ieșit în afara organizației cu nemulțumiri, acuze sau vendete. Pot înțelege exasperarea, frustrarea, sentimentul de nedreptate pe care îl încearcă cineva, însă nu cred în ieșirea publică, decât ca ultimă soluție, după epuizarea tuturor celorlalte posibilități de aplanare a conflictului. Pentru a putea construi proiecte majore, avem nevoie de liniște, înțelepciune, echilibru interior.

Rep: Va emana reprezentanți PSD Iași în conducerea centrală a partidului?

”Este necesar ca Iașul să fie în vârf, la masa deciziilor majore”

M.O: Organizația PSD Iași a avut tot timpul reprezentanți în structura centrală a partidului, personaje politice care au avut un cuvânt important de spus și care au sprijinit filiala de câte ori a fost nevoie. Filiala trebuie sa aibă reprezentare la nivel înalt. Este necesar ca Iașul să fie în vârf, la masa deciziilor majore.

 


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top