Connect with us

Mihaela Diana COCÂRLĂ, medic primar în NEUROLOGIE: „Tulburările de SOMN și tulburările PSIHICE pot da stări de oboseală”

Mesaje Publice

Mihaela Diana COCÂRLĂ, medic primar în NEUROLOGIE: „Tulburările de SOMN și tulburările PSIHICE pot da stări de oboseală”

Oboseala este asociată în mod obișnuit cu obiceiurile care țin de modul nostru de viață. În mod frecvent oboseala este asociată cu depresia și cu afecțiunile psihice, dar ocazional este un simptom a unei boli ce necesită tratament.

Atunci factorii ce țin de stilul nostru de viață și pe care putem acționa sunt : lipsa somnului, lipsa activității fizice sau activitate fizică în exces, consumul de băuturi alcoolice sau alte droguri, obiceiuri alimentare nesănătoase sau unele medicamente.

„Tulburările de somn și tulburările psihice pot da stări de oboseală”

“Oboseala poate fi și simptom a unei boli spre exemplu anemia, diabetul, boli endocrine, afecțiuni hepatice, renale etc.

Oamenii trebuie să știe când este cazul să consulte medicul. Trebuie consultat medicul imediat în momentul în care există gândul de suicid sau gândul de a ne face rău nouă sau a celor din jur, când oboseala este asociată cu dureri în piept sau cu palpitații, dificultăți de respirații sau dureri abdominale, pelvine, sau cefalee severă.

Pacienții se pot programa la consultație dacă oboseala persistă  peste 2- 3 săptămâni în ciuda eforturilor de a se odihni, de a avea un stil de viață sănătos, de a reduce stresul.”,  a declarat  Mihaela Diana Cocârlă medic primar în Neurologie în policlinica Areni din Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

 

Oboseala de zi cu zi ne poate afecta , însă dacă avem grijă la o alimentație corectă, minim 30 de minute de exerciții fizice, un somn odihnitor seara, prin toate aceste lucruri putem totodată să reducem stresul și să reducem și oboseala.

O oboseală severă ar putea fi un semn că putem suferi de sindromul oboselii cronice, o tulburare care este încă în cercetare caracterizată prin oboseală profundă care nu se ameliorează după odihnă și mai mult decât atât se agravează după activități intelectuale sau fizice. În acest context trebuie să consultăm medicul.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top