fbpx
Connect with us

Orașul Gura Humorului se AUTOIZOLEAZĂ! Primarul Marius URSACIUC: ”Acum nu avem niciun BOLNAV și vrem să rămână AȘA”

Mesaje Publice

Orașul Gura Humorului se AUTOIZOLEAZĂ! Primarul Marius URSACIUC: ”Acum nu avem niciun BOLNAV și vrem să rămână AȘA”


Primarul Marius Ursaciuc: ”Asta am decis noi că putem face pentru a menține starea de sănătate a cetățenilor orașului Gura Humorului”

Pentru a limita accesul persoanelor din împrejurimi în orașul Gura Humorului, au fost instalate filtre la intrarea și la ieșirea din oraș. Toate categoriile menționate în Ordonanța de Urgență nr. 6 au accesul liber în orașul Gura Humorului.

Anunțul a fost făcut de către primarul Marius Ursaciuc care a precizat că încearcă să limiteze accesul oamenilor din localitățile limitrofe orașului Gura Humorului care fac turism și nu au o problemă reală de rezolvat.

”În Ordonanțe sunt prevăzute foarte clar limitările. Ținând cont că 70% dintre oamenii identificați pe străzi nu sunt din oraș, ci erau la cumpărături aici am decis să luăm această măsură. Noi încercăm să ne autocarantinăm pentru că acum nu avem niciun bolnav și vrem să rămână așa. Asta am decis noi că putem face pentru a menține starea de sănătate a cetățenilor orașului Gura Humorului”, a declarat primarul 

Marius URSACIUC, primarul orașului Gura Humorului: ”Noi facem limitarea accesului celor care vin fără să aibă treabă cu adevărat”

Primarul Marius Ursaciuc a explicat că, conform Ordonanței Militare, autoritățile publice locale pot lua, în cadrul legal, orice condiție necesară pentru a asigura sănătatea cetățenilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin IVANCEA, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

„Noi facem limitarea accesului celor care vin fără să aibă treabă cu adevărat. Nimănui nu îi este restricționat dreptul la asistență medicală, însă se poate face doar cu dovadă, pentru că, de foarte multe ori, unii cetățeni se pornesc la medic și ajung la cerșit sau sunt foarte multe persoane care merg la cumpărături pentru că s-au obișnuit să cumpere de la Lidl. Fiecare trebuie să își facă aprovizionarea de la magazinele din apropierea locuinței”, a mai declarat primarul Marius Ursaciuc.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Deputatului PNL de Bacău Cătălina CIOFU transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Gura Humorului se fac combinezoane, acreditate de ISU, pentru toți angajații Spitalului Orășenesc

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc a declarat că unitatea spitalicească își desfășoară activitatea în condiții de siguranță, întrucât a fost găsită o modalitate prin care se pot produce local combinezoane de protecție pentru medici.

Astfel, doi croitori independenți din localitate produc combinezoane reutilizabile pentru personalul medical de la Spitalul Orășenesc Gura Humorului.

Edilul Marius Ursaciuc a subliniat că a găsit un material impermeabil, testat și aprobat de ISU, cu care croitorii crează aceste combinzoane vitale.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul GRUPULUI DE ACȚIUNE LOCALĂ POIANA VLĂDICĂI din Iași, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Combinezoanele le realizăm în regie proprie. Am găsit materialele care pot fi introduse în autoclavă, pot fi dezinfectate, adică nu sunt de unică folosință. Facem astfel încât într-o săptămână, toți medicii, asistentele, infirmierele și medicii de familie să aibă echipament de protecție ca și cum ar lucra într-o zonă afectată de COVID-19, pentru că paza bună trece primejdia rea.

Deja avem 50 de combinezoane gata. Toate gărzile de la UPU au, chiar dacă e exces este pentru siguranța cadrelor medicale”, a declarat primarul Orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top