fbpx
Connect with us

PNL IAȘI și-a făcut ziar de campanie! Costel ALEXE nu își asumă „Pulsul Ieșean”, dar îl FINANȚEAZĂ

International

PNL IAȘI și-a făcut ziar de campanie! Costel ALEXE nu își asumă „Pulsul Ieșean”, dar îl FINANȚEAZĂ


Pulsul Ieșean, mijloc de promovare ascunsă a PNL IAȘI

O societate ieșeană fără nici un angajat se ocupă de promovarea organizației politice PNL și a președintelui acestei, Costel ALEXE.

În condițiile în care PNL Iași și-ar fi asumat public această platformă online ca OFICIOS alWhatsApp Image 2020 07 22 at 14.59.11 1 - News Moldova filialei locale liberale, nu ar fi fost nici o problemă. Probabil însă că motivul mascării acestui „amănunt” care vizează apartenența politică a „PULSULUI IEȘEAN” ține de necesitatea indicării publice a modului în care se asigură finanțarea platformei.

Pe de altă parte, Costel ALEXE a ales să omită profilul liberal al acestei platformei online pentru că, în mod evident, o astfel de apariție electronică nu mai este considerată la fel de credibilă și obiectivă din moment ce este liberală. În mod evident, subiectivismul cu privire la activitatea celorlalți actori politici sau independenți se manifestă în funcție de interesul Partidului Național Liberal.

Firma care operează site-ul aparține unei liberale, care a lucrat și la Consiliul Județean

Firma CONCEPT ART EVENT, administrată de Cuciureanu Maria-Simona, are ca obiect principal de activitate „Activități ale agențiilor de știri”. Înființată cu 3 ani în urmă, în luna iunie a anului 2017, societatea administrează publicația online „Pulsul Ieșean” abia din anul 2018.

deschidere site - News MoldovaPentru societatea CONCEPT ART EVENT cifra de afaceri raportată pentru anul 2018, la un an de la înființare, este de 41.500 lei, iar profitul de 40.176 lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Asediul total declanșat de Israel este pe cale să genereze o criză umanitară în Fâșia Gaza

Conform termene.ro, CONCEPT ART EVENT nu figurează cu angajați și are o vechime de 3 ani.

Administratorul firmei, Cuciureanu Maria-Simona a absolvit Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și în momentul de față lucrează ca și consilier la Asociația Euroregiunea Siret-Prut Nistru din cadrul Consiliului Județean IAȘI. După terminarea studiilor, Cuciureanu Maria-Simona, administratorul firmei CONCEPT ART EVENT s-a alăturat formațiunii politice PNL.

Pulsul Ieșean lucrează intens la cultul personalității Ministrului Costel ALEXE

Pulsul Ieșean este o publicație online cu o pagină pe facebook care a strâns aproape cifra afacer profit angajati CONCEPT ART EVENT - News Moldova3.000 de like-uri din 2014 (atunci figurează a fi înființată pagina de facebook) și până astăzi. În site se regăsesc cu precădere articole menite să promoveze activitatea organizației politice PNL, accentul fiind pus în mod special pe activitatea Ministrul Mediului Costel ALEXE.

Legătură directă: Pulsul Ieșean are sediul social la aceeași adresă cu alte două firme a lui ALEXE

COSTEL ALEXE PULSUL IESEAN - News MoldovaCONCEPT ART EVENT- Pulsul Ieșean are sediul în jud. Iași, sat Sculeni com. Victoria, clădirea c1, biroul 4. În aceeași clădire mai au sediu social și alte două firme, DOMENIUL ARCA, biroul 5 și ARCA BRODERIE S.R.L, biroul numărul 3. Cele două firme menționate sunt administrate de Costel ALEXE și soția lui.

Ambele societății au fost înființate cu un an în urmă, la o zi diferență. În cazul societății DOMENIUL ARCA, administrator este Raluca Elena ALEXE, soția lui Costel ALEXE, el fiind doar asociat. Iar în cazul firmei ARCA BRODERIE S.R.L administrator este soția lui ALEXE, dar este asociată cu Costin Elena.

News Moldova îți recomandă și ...   Premierul polonez în funcție, Mateusz Morawiecki, a primit sarcina de a forma noul guvern

Scopul principal al publicației este promovarea PNL-ului în frunte cu Costel ALEXE

Deși pe pagina de facebook, PULSUL IEȘEAN se promovează ca fiind „un site media localPULSUL IESEAN - News Moldova care sintetizează cele mai importante informații ale presei ieșene”, la o scurtă analiză reiese faptul că publicația online promovează doar activitățile PNL-ului și denigrează contracandidații de la celelalte partide. Deasemnea în partea de jos a site-ului se află un banner cu un mesaj al lui Costel Alexe.

Nici un articol de pe site nu este semnat, toate apar sub numele „echipaeditorială”. Publicația nu dă dovadă de transparență în ceea ce privește echipa editorială. Interesul principal este promovarea PNL-ului în frunte cu Costel ALEXE și discreditarea contracandidaților sau a partidelor politice oponente.

MINCIUNA are picioare scurte

Contactată de reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași”, Cuciureanu Maria-Simona, administratorul CONCEPT ART EVENT a declarat:

„Firma Concept Art Event SRL nu administrează Pulsul Ieșean, în acest sens nu vă pot oferi clarificările solicitate și vă rog să contactați persoana care se ocupă de această publicație. De asemenea, firma administrată nu deține site”.

Deși  administratorul societatății Concept Art Event SRL a declarat că nu administrează site-ul Pulsul Ieșean în secținea destinată GDPR – Politica de prelucrare a datelor, societetatea își asumă protejarea datelor cu caracter personal al utilizatorilor.
După ce a fost contactată pentru oferirea unei declarații, Cuciureanu Maria-Simona, administratorul firmei Concept Art Event SRL, a ȘTERS de pe site-ul Pulsul Ieșean secțiunea GDPR.

News Moldova îți recomandă și ...   Ucraina apelează la importuri de energie electrică din România, Slovacia şi Polonia

Un gest care îi încriminează. Redactorii ziarului Bună Dimineața Iași făcuseră dejaWhatsApp Image 2020 07 22 at 14.59.12 - News Moldova printscreen cu aceste informații înlăturate de PNL de pe acest site. MINCIUNA are picioare scurte.

Contactat telefonic, Costel Alexe nu a răspuns apelurilor și nu a dorit nici să ofere un răspuns în scris întrebărilor adresate.

Fostul aliat al lui Alexe scoate mizeria de sub preș! Marius BODEA: „Acesta fițuica on-line aparține domnului Alexe Costel”

„Acesta fițuica on-line aparține domnului Alexe Costel, a fost creația lui și este administrata prin interpuși. Activitatea acestei fițuici se desfășoară de facto în sediul PNL Iași, sumele de bani virate pentru plata celor care scriu la comandă aici sunt făcute din fondurile PNL Iași în principal, sau din sume decontate de AEP cu ocazia campaniilor electorale,  lucru care nu știu cât este de corect.

Domnul Alexe și-a dorit să aibă și el o publicație ,unde poate arunca ce elucubrații dorește împotriva contracandidatilor sai.

Fiecare răspunde pentru acțiunile lui și cred că liberalii ieșeni nu au luptat atâția ani împotriva PSD ca să aibă lideri locali cu apucături mafiote”, a declarat deputatul Marius Bodea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top