fbpx
Connect with us

Povestea INCREDIBILĂ a botoșăneanului Marius Giradă. A SCRIS o carte folosindu-și NASUL

Ultima Ora

Povestea INCREDIBILĂ a botoșăneanului Marius Giradă. A SCRIS o carte folosindu-și NASUL


Marius Giradă, un bărbat din Dorohoi, județul Botoșani a impresionat prin lecția de viață oferită celor din jur, dar și prin voința sa de fier. Marius suferă de tetrapareză spastică, cauzată de un minut de sufocare la naștere. Lui îi place să folosească expresia „dacă erau trei minute, nu mai aveai cu cine vorbi acum”. Veșnic fericit, boala nu a reușit să-l învingă ci, dimpotrivă, l-a ambiționat. Marius a scris deja trei cărți, dar nu cum ne-am fi așteptat noi toți, ci cu nasul. A învățat singurcitească, iar la vârsta de 30 de ani, ajutat de un învățător, a făcut patru clase într-un singur an, acasă.

Atunci când statul a considerat că Marius nu mai are vârsta potrivită să mai continue școala, a luptat pentru propria-i șansă la educație. Calculatorul primit în dar de la părinții lui a fost fereasta lui spre lume, să o cunoască așa cum e ea, crudă și falsă. El a scris trei cărți, luptându-se să arate lumii că oamenii sunt egali. „Am scris un volum de poezii, o carte pe care am denumit-o SĂPTĂMÂNA PATIMILOR și ultima, prin care am vrut să descriu povestea mea, viața mea, să mă cunoască lumea așa cum sunt”, ne spune Marius.

Pentru părinți, Marius reprezintă totul

Reporterii cotidianului Bună Dimineața Botoșani au luat legătura și cu mama lui Marius, o femeie pe care viața a încercat-o de prea multe ori, însă care nu uită să zâmbească de fiecare dată când îi aude numele preaiubitului ei fiu. „El îmi dă mie putere, nu eu lui. El mă susține, el îmi spune să fiu tare în viață. Sunt foarte mândră de el, dar mă doare că în fiecare zi îmi spune că dorința lui cea mai mare este să devină tătic. Îmi spune că vrea și el o fată a lui, să se însoare, să se simtă iubit. Și atunci mă năpădesc lacrimile, că nu pot, mamă, să-l ajut cu nimic. Și-a făcut un blog prin care îi susține și îi încurajează pe toți oamenii care au nevoi speciale. A chemat televiziunea acasă pentru că vrea să convingă oamenii să construiască un centru pentru aceste persoane chinuite. Se luptă pentru dreptate, asta face de când îl știu”, declară mama lui Marius.

Dezamăgit de ceea ce se mediatizează la noi în țară

Nemulțumirea lui Marius provine din frustrarea faptului că se promovează non-valorile din România. Și-ar dori ca aceste cazuri importante să ajungă în atenția mai multor oameni, care ar putea să le schimbe viața oamenilor chinuiți de soartă. „E mai ușor să apari la televizor dacă ești bufon sau vreo operată, dar când ai ceva de spus sau chiar vrei să faci ceva, nu te ia nimeni în seamă. De asta am și sunat la televiziune, să văd ce impact are povestea mea asupra oamenilor. Și nu a mișcat pe nimeni. Am vorbit cu cei de la Primărie pentru a face un centru în care să fie ajutați toți oamenii ca mine, dar nu s-a putut face nimic*, încheie Marius Giradă, bărbatul cu o voință de fier.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top