fbpx
Connect with us

Primăria CIUREA va realiza RACORDAREA la APĂ POTABILĂ pentru toți CETĂȚENII comunei

Agenda Primarului

Primăria CIUREA va realiza RACORDAREA la APĂ POTABILĂ pentru toți CETĂȚENII comunei


Alimentarea cu apă, prin proiectului “Realizare sistem de alimentare și distribuție apă potabilă în comuna Ciurea” este aproape de a fi finalizată, la sfârșitul lunii martie fiind instalat ultimul rezervor cu apă (rezervorul nr. 5, în sat Curaturi).

”Toți cetățenii care au dorit racordarea la apă au completat o cerere specială”

“Construim o rețea de alimentare, formată din 75 km de conductă, de aducțiune și de distribuție, cu apă potabilă. Rețeaua este echipată cu vane pentru hidranți în caz de incendiu. Conține 5 gospodării de apă, cu stații de pompare și de clorinare a apei înainte de a fi distribuită populației.

Sursa de alimentare este ApaVital și vom avea două termene de predare. Unul va fi iunie-iulie pe Ciurea și Dumbrava, iar pentru Piciorul Lupului, Slobozia și Curaturi în septembrie anul acesta”, a declarat primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

Obiectivele investiției sunt: asigurarea unui confort sporit; creșterea gradului de igienă a populației; reducerea numărului de persoane predispuse la boli, din cauza consumului de apă din fântâni, infestată cu nitrați, nitriți; creșterea gradului de sănătate publică; implementarea unor măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător; dezvoltarea durabilă a zonei; impact direct și indirect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale.

Proiectul are o valoare de 19 milioane de lei fără TVA.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top