fbpx
Connect with us

Primăria DELENI construiește noi ȘCOLI și grădinițe în COMUNĂ

Agenda Primarului

Primăria DELENI construiește noi ȘCOLI și grădinițe în COMUNĂ


Un punct de interes major pentru primăria Deleni îl reprezintă modernizarea infrastructurii educaționale și se urmărește îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării școlii pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde înalte şi a creşterii partcipării populaţiei şcolare la procesul educaţional.

Aceste măsuri vin în condițiile în care aproximativ 12% dintre școlile din România au cel puțin o sală de clasă dotată cu mobilier în stare precară.

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală a fost proiectul „Desființarea construcției existentă, construirea și dotarea clădirii grădiniței în sat Feredeni, Comuna Deleni, Județul Iași”, în valoare de 216.403 euro, din care 160.321 euro finanțare nerambursabilă. S-a încheiat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în momentul actual este în derulare.

Proiectul a constat efectiv în demolarea clădirii existente care era construită din chirpici și prezenta un pericol pentru copiii de la grădiniță. Acum se construiește o clădire nouă, modernă cu dotările aferente, unde vor activa în jur de 40 copii. Această investiție are scopul de a îmbunătăți accesul la educație a copiilor din mediul rural și de a descuraja abandonul școlar.

Al doilea proiect de interes pentru cetățenii comunei este cel legat de „Construirea și dotarea unui After-School în comuna Deleni, Județul Iași”, în valoare de 334.076 euro, din care 231.618 euro finanțare nerambursabilă. S-a încheiat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale iar proiectul se află în acest moment în derulare, primarul dorindu-și ca în cel mai scurt timp clădirea să fie dată în folosință.

Investiția survine din nevoia de a dezvolta infrastructura educațională din comuna Deleni, de creșterea atractivității zonei rurale, îmbunătățirea condițiilor de viață și stoparea migrației populației din mediul rural către mediul urban.

Vor beneficia de acest proiect educațional în jur de 45 copii ai școlilor din Comuna Deleni proveniți din familii defavorizate“ , a declarat primarul Comunei Deleni, Dumitru Progoreanu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top