fbpx
Connect with us

Printr-o suplimentare de buget, Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean Suceava va fi DOTAT cu APARATURĂ NOUĂ

Ultima Ora

Printr-o suplimentare de buget, Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean Suceava va fi DOTAT cu APARATURĂ NOUĂ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va primi un nou sprijin financiar din partea Consiliului Județean Suceava pentru lupta împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat că în prima ședință a deliberativului județean va propune aprobarea suplimentării cu suma de 215.806 lei a transferurilor de capital destinate Spitalului Județean Suceava.

Flutur a explicat că suma va fi folosită pentru achiziționarea de dotări pentru Laboratorul de Medicină Nucleară, respectiv cinci coșuri ecranate cu plumb pentru deșeuri radioactive, două panouri mobile de radioprotecție și un bloc de fierbere pentru substanțe radioactive.

La acestea se adaugă două pompe de nutriție și două pompe de perfuzie rapidă pentru secția de anestezie și terapie intensivă, dispozitive pentru prepararea radiofarmaceuticelor, dar și un program antivirus pentru asigurarea securității informațiilor la nivelul spitalului.

În documentația înaintată de Spitalul Județean este menționată și aprobarea acordării de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase pentru personalul medical de la Unitatea de Primire a Urgențelor și de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava.

„Este vorba despre un sprijin financiar pentru cei care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Iar creșterea de sporturi este cuprinsă de la 50- 55% la 85%”, a declarat președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a menționat că de aceste sporuri vor beneficia medicii, asistenții și infirmierii de la secția ATI și unitatea de primire a urgențelor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top