fbpx
Connect with us

PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment

International

PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei împreună cu parlamentarii PSD Botoșani au inițiat discuții cu producătorii locali din piețele orașului pentru a găsi soluții la ordinul aberant prin care Guvernul Orban a decis închiderea spațiilor unde se vând legume, fructe, produse lactate, ouă, carne și pește.

PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment - News MoldovaAvând în vedere că Prefectura Botoșani nu le-a dat producătorilor botoșăneni niciun răspuns cu privire la situația lor după închiderea piețelor, am luat atitudine și le-am prezentat atât reprezentanților guvernului liberal, cât și fermierilor locali mai multe soluții prin care să îi salvăm de la faliment, iar producția acestora să nu fie aruncată la gunoi. La Piața Viilor am scos panourile de geamuri, o parte din comercianții Pieței Centrale vor fi transferați în Piața Primăverii, iar la Piața Mare, mesele din hala de legume vor fi scoase afară și urmează să amenajăm căsuțele de lemn pe care primăria le deține, în parcarea din piață. În schimb, zonele în care se vinde pește, carne, produse lactate și ouă vor fi închise de liberali pentru că nu pot fi scoși în stradă cu tot cu vitrinele frigorifice. Producătorii sunt pur și simplu disperați că în prag de iarnă și înainte de Sărbătorile de Crăciun sunt alungați și lăsați fără niciun venit”, a declarat primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Social-democrații vor repara, printr-o lege în regim de urgență, această uriașă nedreptate de închidere a zonelor agroalimentare cu produse locale

Parlamentarul PSD Botoșani Lucian Trufin, secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României a anunțat astăzi că social-democrații vor repara, printr-o lege în regim de urgență, această uriașă nedreptate de închidere a zonelor agroalimentare cu produse locale, care se face atât producătorilor autohtoni, cât și milioanelor de români care se aprovizionează din piețe.

„Liberalii au dat ordin să se închidă spațiile din piețe, care sunt prevăzute cu apă curentă, lăzi frigorifice pentru produsele perisabile, unde tarabele sunt igienizate periodic și asigură distanța între vânzător și cumpărător și au gonit producătorii locali să își vândă produsele pe stradă la grămadă în praf și mizerie! În schimb, mall-urile sau supermarketurile, rămân deschise. Așa știe Guvernul Orban să apere și să promoveze producția autohtonă, prin aruncarea în stradă a produselor românești și promovarea celor de import”, a arătat secretarul comisiei pentru Agricultură din Senat.

Primarul municipiului Botoșani a dat asigurări producătorilor locali și botoșănenilor care își fac cumpărăturile în piețele din oraș că nu se va lăsa până nu va găsi soluții pentru a rezolva această situație prin care cetățenii sunt privați de alimente sănătoase și naturale, iar fermierii sunt abandonați.

PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment - News MoldovaBotoșănenii și toți românii sunt astăzi în situația de a rămâne fără hrană proaspătă și sănătoasă, fără legume și fructe crescute de producătorii locali. Liberalii preferă să falimenteze fermierii noștri pentru a-și ține alegerile și a favoriza supermarketurile cu produse de import scumpe și artificiale.

Niciun botoșănean și niciun român nu mai poate avea încredere în Guvernul PNL care astăzi spune una și peste noapte se răzgândește și închide românii în case, ca să poată ei ține alegerile în liniște.

 Într-un an de zile Guvernul Orban a pus la pământ toată agricultura românească. Liberalii au oprit zeci de programe care funcționau, au redus plățile pentru alte măsuri, au ignorat efectele secetei, au disimulat dialogul cu producătorii, iar acum au închis piețele!  Guvernarea PNL înseamnă distrugerea totală a producției românești și favorizarea importurilor! Fermierii locali au ajuns în pragul disperării, s-au săturat de bătaia de joc a Guvernului la tot ce înseamnă produse românești. Guvernul PNL este mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară”, a declarat Lucian Trufin.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top