fbpx
Connect with us

Sentință DEFINITIVĂ la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Iulian DASCĂLU trebuie să PLĂTEASCĂ primăriei IAȘI 3,65 milioane LEI

Ultima Ora

Sentință DEFINITIVĂ la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Iulian DASCĂLU trebuie să PLĂTEASCĂ primăriei IAȘI 3,65 milioane LEI


Iulian DASCĂLU administratorul firmelor PALAS HOLDING SRL are de achitat către primăria Municipiului Iași datorii în valoare de 3,65 milioane lei. PALAS HOLDING SRL nu ar fi achitat la termen sumele datorate Primăriei Iaşi, motiv pentru care edilul Mihai CHIRICA a recurs la instanţa de judecată, pentru recuperarea prejudiciului.

Pe data de 4 iunie 2020, Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie a promulgat sentința finală în procesul lui DASCĂLU cu primăria Municipiului IAȘI.

”Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-reclamanţi MUNICIPIUL IAŞI – prin Primar şi CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL IAŞI şi de recurentele-pârâte SC PALAS HOLDING SRL, SC PALAS 1 SRL, SC PALAS 2 SRL, SC PALAS 3 SRL, SC PALAS 4 SRL şi SC PALAS 5 SRL împotriva deciziei nr. 125/2019 din 20 martie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia Civilă. Definitivă”, se arată în sentința Înaltei Curți de  Casaţie şi Justiţie.

De unde provine DATORIA de 3,65 milioane lei?

Iulius Group SRL nu a respectat angajamentul asumat față de Consiliul Local Iași în 2005

Ansamblul PALAS din Capitala Moldovei a fost ridicat pe un teren al Primăriei Iaşi, care a fost pus la dispoziţia investitorului IULIUS GROUP SRL în baza unui contract de asociere în participaţiune.

Consiliul Local Iași și Iulius Group SRL au semnat în februarie 2005, un contract cu nr. 8329/3.02.2005 prin care aceste două entități reglementau modul în care urma să fie realizată edificarea Ansambului Palas. Contractul a mai suferit modificări în urma parafării unui act adițional în 2.07.2007.

Contractul prevedea faptul că profiturile, rezultate în integralitatea lor, de pe urma exploatării infrastructurii construite în cadrul Ansamblului PALAS urmau a fi împărțite între PRIMĂRIE și IULIUS GROUP SRL. Primăriei Iași îi revine prin contract 21% din profitul realizat în urma asocierii, iar Iulian Adrian DASCĂLU ar trebui să primească diferență până la 100%.

Mihia CHIRICA a DEZINFORMAT  opinia publică, susținând faptul că PALAS HOLDING nu are DATORII

Decizia Înaltei Curți de  Casaţie şi Justiţie confirmă faptul că edilul de Iași, Mihai Chirica nu a oferit publicității informații clare cu privire la datoriile pe care le are PALAS HOLDING către primăria Municipiului Iași.

În ultimii 8 ani, Primăria Iași a încasat anual de la PALAS, doar 3 euro pe metru pătrat

Mai exact, suma minimă prevăzută în contractul de asociere adică, 430.000 euro/an. Dacă divizăm această sumă la numărul de metri pătrați oferiți de către Primăria Iași, pentru dezvoltarea afacerii PALAS, rezultă că ieșenii au un beneficiu de pe urma acestei asocieri de doar 3 euro/mp.

Asta în condițiile în care, oficial, spațiul total construit declarat de conducerea Palas este de 270.000 mp și 2500 locuri de parcare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top