fbpx
Connect with us

Seri de film în aer liber la INSTITUTUL FRANCEZ. Muriel Augry-Merlino:”Criza sanitarǎ a determinat rǎsturnarea unor repere culturale”

Social

Seri de film în aer liber la INSTITUTUL FRANCEZ. Muriel Augry-Merlino:”Criza sanitarǎ a determinat rǎsturnarea unor repere culturale”


În data de 15 iulie, Institutul Francez ieșean, a organizat prima seară de film din cadrul programului ”Elvire Popesco hors les murs”. Proiecția peliculei a avut loc la ora 21 :00 pe peluza din spatele clădirii de pe bulevardul Carol I.

Atmosferă inedită la serile de film organizate de Institutul Francez

Filmul ”Gura Lumii” a fost proiectat în aer liber pentru simpatizanții valorilor francofone. Proiecția avea subtitrare în limba română și a fost privită cu entuziasm de participanți.

Proiectul ”Elvire Popesco hors les murs” va continua să aducă pelicule francophone inedite în fața publicului ieșean.

Respectarea măsurilor de siguranță în cadrul evenimentului a fost obligatorie. Astfel, toți participanții au păstrat distanțarea socială și au pus în practică recomandările autorităților.

Pe 21 iulie are loc o nouă proiecție în grădin Institutului Francez

De această dată, tot la ora 21:00, organizatorii vor prezenta o nouă proiecție din cultura franceză.

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași directoarea Institutului Francez din Romania la Iasi, Muriel Augry-Merlino, a declarat:

În cadrul programului „Elvire Popesco hors les murs”, iniţiat de Institutul Francez din România, antena de la Iași are plǎcerea de a prezenta o serie de proiecţii de film în aer liber.

Criza sanitarǎ a determinat rǎsturnarea unor repere culturale, iar întâlnirile ne permit sǎ regǎsim spiritul de convivialitate, respectând mǎsurile de siguranţǎ, desigur.

Astfel, pe data de 15 iulie, am proiectat filmul „Gura lumii” (subtitrat în limba românǎ), realizatoare Agnès Jaoui, în faţa unui public de iubitori ai celei de-a șaptea arte. O atmosferǎ simpaticǎ, estivalǎ a caracterizat aceastǎ searǎ și ne-a dat curaj sǎ continuǎm aceastǎ iniţiativǎ.

Așteptǎm așadar din nou publicul pe data de 21 iulie, la ora 21.00, la  o nouǎ proiecţie, pe peluza din spatele Institutului Francez, într-un cadru agreabil, cu frumoasa clǎdire de patrimoniu care ne gǎzduiește (mai multe informaţii gǎsiţi pe site-ul Institutului Francez din România și pe pagina noastrǎ de Facebook).

O notǎ din alte timpuri, în stilul „Cinema Paradiso”, dar și o notǎ de contemporaneitate, cu filme recente, ce reflectǎ societatea francezǎ sau francofonǎ din zilele noastre


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top