Connect with us

”Siguranță înainte de toate” este mesajul transmis de Teodora MUNTEANU, viceprimar al Municipiului SUCEAVA

Social

”Siguranță înainte de toate” este mesajul transmis de Teodora MUNTEANU, viceprimar al Municipiului SUCEAVA

În cadrul Departamentului de Autorizare Activități Comerciale am primit sesizări privind  funcțiuni de prestări servicii care deranjează mediul rezidențial. Cu toate că suntem în vremuri de pandemie și programul de funcționare non-stop a fost restricționat, spălătoriile auto ”self-service” creează disconfort prin zgomotul produs. Spre informarea cetățenilor, precizăm că instituțiile care pot emite buletine de analiză a nivelului de zgomot sunt Agenția de Mediu Suceava și DSP Suceava. Se pot face sesizări la 112, la Poliția Locală Suceava, cât și la Departamentul Autorizare Activități Comerciale din cadrul Primăriei. Deși sunt respectate normele de sănătate în vigoare și normele de amplasare a activităților producătoare de disconfort pentru populație, avem cazuri, din ce în ce mai dese, de creștere a nivelului de zgomot în zona spațiilor de locuit.

Printre activitățile pe care le urmărim în această perioadă de pandemie sunt și cele cuprinse și reglementate de Ordinul 1030/20.08.2009 privitor la activități cu risc pentru starea de sănătate a populației. În colaborare cu Direcția de Sănătate a Populației facem verificări periodice și dorim includerea în regulamentul de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava a unei dovezi de verificare de către DSP (proces verbal de control, autorizație sanitară, certificat de conformitate, notificare, etc.). Totodată, precizăm că începând cu 1 ianuarie 2021 persoanele fizice și juridice care efectuează activități de coafură și alte activități de înfrumusețare sunt obligate să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică la DSP Suceava.

Această pandemie a adus numeroase schimbări și provocări în viața noastră, toate fiind aproape imposibil de anticipat. De aceea, Siguranță înainte de toate este un îndemn pe care vrem să-l respectăm. Ne dorim ca agenții economici să revină la un nivel de activitate cât mai bun, oferind produse și servicii de calitate, care să readucă la normal viața comunității. Acest deziderat se poate atinge doar cu sprijinul întregii comunități. De aceea, pentru a crește operativitatea sesizării, stimați suceveni, vă invit să-mi trimiteți sugestii, impresii și sesizări pe adresa de mail [email protected] Mă voi deplasa personal pentru a vedea modul de rezolvare a solicitărilor dumneavoastră. Îmi doresc să vă întâlnesc sănătoși, în vremuri mai bune!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top