fbpx
Connect with us

ȘOMAJUL tehnic a pus stăpânire pe ÎNTREAGA Românie! Află ultimele noutăți despre manifestarea acestei CRIZE în județul BOTOȘANI

Ultima Ora

ȘOMAJUL tehnic a pus stăpânire pe ÎNTREAGA Românie! Află ultimele noutăți despre manifestarea acestei CRIZE în județul BOTOȘANI


Reamintim faptul că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente

Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii, anume: Contracte individuale de muncă suspendate: 602.471, principalele categorii fiind Industria prelucrătoare: 165.033, comerț cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor: 97.166, hoteluri și restaurante: 99.637.

Ce reprezintă această perioadă grea pentru angajații botoșăneni? Ar trebui ca aceștia să-și facă griji în legătură cu venitul lor?

După cum bine știm, România a trecut și trece, în continuare, printr-o situație foarte delicată, iar angajații nu sunt singurii afectați. Același sentiment de neputință i-a încercat și pe angajatorii din întrega țară, speriați fiind de faptul că nu-și vor putea plăti angajații.

Oamenii își pun mii de întrebări, neprimind niciun răspuns

Mulți cetățeni sunt îngroziți de ideea pierderii locului de muncă, cu precădere în această perioadă, pentru unii dintre ei, acest salariu fiind singura lor sursă de venit. Deși angajatorii nu au apelat la întocmirea actelor pentru a le facilita angajaților acriza-coronavirus.-decizia-de-ultima-ora-a-guvernului!-ce-bugetari-mai-intra-in-somaj-tehnicpartenența la șomajul tehnic, salariații trebuie să știe faptul că, deși este o perioadă grea, angajatorul nu are această obligație, el având dreptul să vă concedieze, având o singură condiție, anume că angajatul trebuie să beneficieze de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.

Mii de botoșăneni în șomaj tehnic

Conform Agenției Naționale Pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M) în luna martie s-au primit 868 solicitări din partea agenților economici care au solicitat de persoane, pentru care s-a achitat din bugetul asigurărilor pentru șomaj suma totală de  3.095.058 lei, iar toate aceste solicitări au fost onorate.

Pentru luna aprilie cererile au crescut, fiind înregistrate 1.546 cereri pentru 10.281 salariați, iar până la această dată, în urma verificărilor, s-au onorat 1.368 cereri pentru 8.565 persoane.

Smaranda NIKOLIC


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top