fbpx
Connect with us

Spitalul mobil de la IAȘI întârzie să apară dar avem un nou termen: 30 IUNIE! Maricel POPA: “Până la ora actuală NU s-a PLĂTIT nici un ban”

Mesaje Publice

Spitalul mobil de la IAȘI întârzie să apară dar avem un nou termen: 30 IUNIE! Maricel POPA: “Până la ora actuală NU s-a PLĂTIT nici un ban”


“Până la ora actuală nu s-a plătit nici un ban.”

Spitalul mobil din Iași întârzie să apară, conform declarațiilor Președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, în conferința de presă organizată ieri.

Întrebat despre această situație, domnul Maricel Popa a declarat:

“Până în data de 30 iunie vor ajunge și restul containerelor. Din păcate au fost foarte 6dcc9086 dfaf 485e 9673 c4041de82876 - News Moldovamulți ieșeni, colegi de-ai noștri, care s-au opus realizării acestui spital și încă fac demersuri în acest sens. Probabil că instituțiile statului nu doresc să îi vadă pe acei domni care nu vor că acest spital să vina la Iași. Noi facem fata și am eliminat toate obstacolele.

Din cauza polemicilor care au apărut presă, a fost o perioadă de neîncredere a furnizorului, am deschis acreditiv bancar la banca statului pentru import-export. Spitalul poate funcționa fară această secțiune, mai sunt o parte de module care trebuie să vina dar el poate fi dat în folosință și pe secțiunea cu 100 de paturi. De asemenea, până la ora actuală nu s-a plătit nici un ban, este deschis acreditiv pentru suma respectivă în care banca garantează că vă fi plătit.”

Ideea era că toate componentele spitalului mobil (102 module în total) trebuiau să ajungă la Iași în 19 mai 2020 și iată că suntem în 24 iunie și este ajuns doar pe bucăți. 

“Speram că până pe data de 30 iunie spitalul să fie la Iași. Ankara a avut o perioada de 20 de zile de carantină totală, în care nimeni nu a putut lucra, nu puteam eu să prevăd această situație. Eu sper că în aceasta săptămână să înceapă demersurile pentru a încărca restul spitalului (secțiunea A) și le mulțumesc celor care au vrut ca acest spital să nu se realizeze la Iași. Până acum au venti doar secțiunile B și C.” a mai declarat Maricel Popa

Maricel Popa continuă seria declarațiilor și oferă variante multiple pentru a justifica întârzierea lucrărilor. Acesta declară ba că s-a dus la Giurgiu să obțină de la autoritățile vamale bulgare permisiunea de trecere pentru transportul modulelor, ba că a terminat de aranjat platforma unde va fi amplasat spitalul mobdil, ba că nu există contestații la achiziția efectuată, deși, în mod normal, dacă a constituit o Comisie de Evaluare neconformă, întreaga licitație ar putea fi anulată.

În prezent, există avertismente despre calitatea îndoielnică a firmei din Turcia

Nu se știe în ce măsură cele 17,6 milioane euro puse în joc mai pot fi recuperate, cât din această sumă a plecat deja spre conturile societății din Turcia.

Întregul eșafodaj al acestei înșelătorii de mare anvergură pusă la cale de baronul Maricel Popa la Iași tinde să se dezmembreze. De aceea, pentru a ascunde situația, au început să fie lansate ”perdele de ceață”, declarații porivit cărora, starea de urgență din AnkaraTurcia ar face imposibilă livrarea componentelor viitorului spital, ceea ce nu este deloc adevărat. Alina Popa, directorul Euronest a declarat:

”La fel ca la toate fabricile pe care le-a condus, MaricelPopa pare că pregătește o nouă țeapă și în cazul spitalului mobil despre care se spune că va fi amenajat la Lețcani. Deși am votat încrezători că cetățenii din Regiunea Moldovei vor putea fi tratați rapid, acest proiect are mari întârzieri, multe lipsuri, grave nereguli și arată foarte limpede lipsa de viziune a șefului instituției.” a declarat Marian Uscatu, liderul grupului de consilieri județeni PMP.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top