fbpx
Connect with us

Tanar de 19 ani retinut pentru TALHARIE la IASI

Social

Tanar de 19 ani retinut pentru TALHARIE la IASI


283 de sancţiuni contravenţionale

Ieri, 23 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 283 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate  20 infracțiuni.

Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 2 acțiuni și s-a intervenit la 105 de evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 20 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 283 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 120.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

 

AMPLĂ ACŢIUNE RUTIERĂ PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ

În perioada 15-22 iunie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul nostru au desfăşurat o acţiune de amploare, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de conducerea de autovehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În aceste zile, poliţiştii au efectuat 1954 testări alcoolscopice, fiind depistate 21 de persoane sub influenţa alcoolului.

Au fost constatate 5 infracţiuni pentru conducerea unui auto sub influenţa alcoolului.

De asemenea au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, pentru alcool.

Au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere, toate pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

 

CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au depistat şi condus la cercetări un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de tâhărie calificată. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii au depistat într-un bar de pe raza municipiului Iaşi, un bărbat, de 52 ani, bănuit că prin acte de violenţă i-ar fi sustras unei persoane portofelul cu bani şi acte personale cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 800 de lei. De asemenea, acesta este bănuit că ar fi sustras unui alt bărbat portofelul din buzunarul exterior al hainei, în timp ce partea vătămată s-ar fi aflat într-o sală de jocuri.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandate de aducere, întrucât se sustrăgea de la cercetări.

În urma probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 24 iunie a.c. bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Cercetările continua.

UPDATE//:CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie prin smulgere. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii au identificat un tânăr, bănuit că în urmă cu câteva zile, în timp ce se deplasa pe o stradă din mun. Iaşi, ar fi abordat un bărbat, de 45 ani şi sub pretextul că-şi dorea să afle cât e ora, i-ar fi smuls telefonul din mână şi ar fi fugit.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut pentru 24 ore.

La data de 23 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus plasarea sa sub control judiciar pntru 60 zile.

Cercetările continuă.

UPDATE://CERCETAŢI PENTRU TÂLHĂRIE PRIN SMULGERE

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat doi tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâhărie prin smulgere. Unul dintre aceştia a fost reţinut pentru 24 ore.

Poliţiştii au identificat doi tineri, de 15, respectiv 19 ani, bănuiţi că, în timp ce se aflau pe o stradă din mun. Iaşi i-ar fi smuls unui minor de 13 ani, din mână telefonul mobil, în valoare de 900 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 23 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 zile.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au identificat şi condus la cercetări un bărbat, de 46 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 23 iunie a.c., acesta ar fi dicutat în tren cu o femeie, de 70 ani, iar la coborârea în gara din Leţcani, i-ar fi sustras acesteia telefonul mobil. În momentul în care femeia a constatat acest lucru, i-ar fi solicitat să i-l înapoieze, însă acesta ar fi refuzat şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă.

În cadrul cercetărilor, telefonul mobil a fost recuperat de poliţişti şi predat părţii vătămate.

În urma probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 24 iunie a.c. bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE ÎN TRAFICUL DIN MUN. IAŞI

La data de 23 iunie a.c., în intervalul orar 14.30-21.00, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au acţionat pe raza municipiului Iaşi pentru pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, şi în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost applicate 51 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.850 lei, dintre care 5 pentru neacordare prioritate pietoni, 11 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, a fost depistat un bărbat, de 27 ani care a  condus un autoturism pe str. Libertăţii, din mun. Iaşi, iar la trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002 cu amendă de 580 lei şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top