fbpx
Connect with us

Tot mai multe localități din SUCEAVA se pregătesc pentru racordarea la GAZ METAN!

Ultima Ora

Tot mai multe localități din SUCEAVA se pregătesc pentru racordarea la GAZ METAN!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că tot mai multe localități din județul Suceava se pregătesc pentru racordare la gaz metan. Chiar din primele zile ale noului mandat peste 20 de localități au solicitat certificate de urbanism pentru dezvoltarea de rețele de distribuție a gazelor naturale.

Astfel, astăzi s-au semnat documentele pentru Horodnic de Sus, Marginea, Vadu Moldovei și Preutești, după ce în ultimele zile am semnat certificatele de urbanism pentru Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Moldovița, Drăgoiești, Berchișești, Ciprian Porumbescu, Mănăstirea Humorului, Fântâna Mare, Boroaia, Bogdănești și Zvoriștea.

De asemenea, pe parcursul lunii octombrie au fost semnate documentele în vederea extinderii rețelelor de distribuție a gazelor naturale în mai multe localități situate în bazinul Solca – orașele Solca și Milișăuți și comunele Arbore, Burla, Iaslovăț și Volovăț și pentru o serie de localități situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei – orașul Cajvana și comunele Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos.

Totodată, în urma solicitării adresate de comuna Fundu Moldovei, a fost emis Certificatul de urbanism pentru înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale, investiție amplasată pe două unități administrativ-teritoriale, respectiv comunele Pojorâta și Fundu Moldovei. De asemenea, a mai fost semnat Certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe teritoriul orașelor Salcea și Liteni și al comunelor Udești, Verești și Fântânele.

„În vederea înființării de rețele de distribuție în județul Suceava, aceleași documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Forăști (satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura), Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

Vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid dar va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte. În perioada următoare consider că se va putea dubla numărul de gospodării din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale. Cum spuneam, în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în județ și, după cum se știe, se lucrează deja la construcția magistralei spre Vatra Dornei”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top