fbpx
Connect with us

Un MANDAT fără rezultate NOTABILE! Cine este SENATORUL de IAȘI, Vasilică TOMA

International

Un MANDAT fără rezultate NOTABILE! Cine este SENATORUL de IAȘI, Vasilică TOMA


 Senatorul Vasilică Toma este la primul mandat de Senator în Parlamentul României, ales în decembrie 2016, în Circumscripția Nr. 24 Iași

Fără o singură declarație la tribună, parlamentarul ieșean a semnat 7 inițiative legate de interesele ieșenilor, în domeniul finanțării spitalelor și al Autostrăzii Unirii.

Senatorul Vasilică Toma nu a fost foarte activ în Parlamentul României. A semnat 2 moțiuni de cenzură și nu are nicio declarație politică sau interpelare înregistrate. Nu a fost activ decât în Comisia care ancheta aspecte legate de votul din 26 mai 2019, o comisie constituită strict pe criterii politice partizane de către PSD și nu de utilitate politică parlamentară.

Numele său se găsește pe 91 de inițiative legislative din care 35 au devenit legi

Trebuie spus că un parlamentar figurează ca inițiator doar dacă semnează un proiect de lege pentru a asigura numărul de semnături pentru a fi depus la Parlament. Numele său se află, de asemenea, de 6 ori în dreptul unor inițiațive parlamentare privind alocarea de fonduri pentrru spitalele din Iași și Pașcani, inclusiv pentru viitorul Spital Regional de Urgență Iași, precum și pe legea de adoptare a proiectului de construcție a Autostrăzii Iași-Târgu-Mureș.

News Moldova îți recomandă și ...   Fermierii români suferă, iar cei din Bulgaria REACȚIONEAZĂ pe fondul IMPORTURILOR MASIVE din Ucraina

Între aceste inițiative devenite legi regăsim modificări la Legea Educației, la Legea Finanțelor Publice, Legea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice, Legea de adoptare a proiectului Autostrăzii Unirii, Legea Muntelui, Legea Pensiilor, Programul de Investiții pentru Stânele Montane, investițiile în zona montană, legea acordării de beneficii celor persecutați pe criterii politice, susținerea producătorilor din sectorul piscicol, acordarea mierii pentru alimentația școlarilor, legea fondului funciar, Legea Jandarmeriei Române, exploatarea pajiștilor permanente, Legea Codului Fiscal,  strategia energiei nucleare în România, mai multe propuneri privind realocări de imobile, legi privind energia electrică, industria alimentară, etc.

 

A avut câteva negocieri cu PNL dar nu s-a concretizat nimic. Motiv pentru care a rămas în PSD

În vara anului trecut, pe fondul eșecului în alegerile europarlamentare, Vasilică Toma a început să critice orientarea ”prea stângistă” a PSD, propunând orientarea spre ”centru”, ba reușind să stârnească zâmbete anunțând că e gata să plece din partid dacă partidul, adică PSD nu se reformează și nu aduce în funcții de conducere oameni competenți:

Dacă nu ne aplecăm spre oamenii competenți, nu rămân în PSD. Trebuie atrași oameni competenți pe toate domeniile. Avem o bună colaborare cu sindicatele, dar trebuie să colaborăm și cu patronatele

Vasilică Toma a mai făcut, în vara anului 2019  și alte declarații publice fără substanță, legate de Autostrada Iași-Târgu-Mureș:

 ”Parcurgem o nouă etapă în realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania și vestul Europei. Comisia Națională de Strategie și Prognoză a dat startul etapei de depunere a ofertelor pentru proiectarea și construirea segmentului Iasi-Târgu Neamț. Conform datelor din platforma de achiziții publice SICAP, investitorii/constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Următoarea etapa va fi selectarea câștigătorului.

Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat. Realizarea autostrăzii Iași-Târgu Neamț este un început pentru asigurarea legăturii regiunii de nord-est a României cu Transilvania și pentru asigurarea cailor rutiere ocolitoare pentru localitățile de pe traseul autostrăzii. Proiectul este o prioritate națională și europeană.

O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate, o obligație de îndeplinit și a fost cerută în repetate rânduri de reprezentanții mediului de afaceri drept una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a județelor Moldovei”.

News Moldova îți recomandă și ...   Primele declarații ale lui Xi Jinping și Vladimir Putin, în cadrul vizitei extraordinare de la Moscova!

Senatorul Vasilică Toma nu a avut o declarație oficială la tribună. Probabil, singura dată când a vorbit, a fost când a depus jurământul de credință ca ales al poporului.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top