fbpx
Connect with us

Un nou pas către IMPLEMENTAREA Proiectului Regional de dezvoltare a INFRASTRUCTURII de APĂ și apă uzată din IAȘI

Social

Un nou pas către IMPLEMENTAREA Proiectului Regional de dezvoltare a INFRASTRUCTURII de APĂ și apă uzată din IAȘI


Programul Operațional Infrastructura Mare tot mai aproape de implementare

Reprezentanții unităților administrativ-teritoriale beneficiare ale Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), ce urmează a fi implementat de ApaVital SA Iași, au participat marți 2 iunie 2020 la o întâlnire organizată de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași – ARSACIS.

Participanților le-a fost prezentat proiectul, respectiv studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, analiza cost-beneficiu și strategia de tarifare pe următorii ani. În urma acestei întâlniri, reprezentanții UAT-urilor beneficiare ale POIM și-au dat acordul pentru implementarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, urmând a emite hotărâri de consiliu local în acest sens.

Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 și în acord cu Cadrul Strategic Comun și Documentul de Poziție al serviciilor Comisiei Europene, având ca obiectiv specific creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Valoarea proiectului se ridică la 507,3 milioane de
euro

Principalele rezultate urmărite, prin promovarea investițiilor în domeniul apei și apei uzate, vizează realizarea angajamentelor ce derivă din directivele europene privind calitatea apei destinate consumului uman – serviciu public de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, extins la populația din localitățile cu peste 50 locuitori și epurarea apelor uzate – ape uzate urbane colectate și epurate (din perspectiva încărcării organice biodegradabile) pentru aglomerările cuprinse între 2.000 – 10.000 locuitori echivalenți.

Investițile se vor realiza prin intermediul a 14 contracte de lucrări, 4 contracte de furnizare echipamente și două contracte de servicii. Populația suplimentară care va beneficia de o mai bună alimentare cu apă va fi de peste 190 mii locuitori, iar peste 77 mii de locuitori vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top