fbpx
Connect with us

Vești BUNE pentru LOCALNICII localității Dornișoara! Primăria Poiana Stampei va CONSTRUI un centru EDUCAȚIONAL

Social

Vești BUNE pentru LOCALNICII localității Dornișoara! Primăria Poiana Stampei va CONSTRUI un centru EDUCAȚIONAL

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În localitatea Dornișoara din Poiana Stampei se va construi un un centru educațional 

Primăria Poiana Stampei va construi un centru educațional nou, în localitatea Dornișoara, din cadrul comunei Poiana Stampei, în condițiile în care școala, grădinița și complexul social din Dornișoara fuseseră afectate de un incendiu în noaptea de Revelion a acestui an.

Primarul Viluț Mezdrea: ”Vom avea cât mai repede posibil condiții pentru reluarea activităților școlare și preșcolare la Dornișoara”

În prezent, elaborăm proiectul tehnic. Vom începe în curând lucrările, care vor dura Vești BUNE pentru LOCALNICII localității Dornișoara! Primăria Poiana Stampei va CONSTRUI un centru EDUCAȚIONAL - News Moldovamaxim 12 luni. Proiectul este de o maximă urgență și necesitate fiindcă în noaptea de Revelion a aestui an, un incendiu a distrus școala, grădinița și complexul social ”Dornișoara”.

Până la introducerea stării de urgență, copiii din Dornișoara,  mergeau la școală cu microbuzul de la Dornișoara la școala din Poiana Stampei, pe o distanță de 14 km. Lucrarea este imperios necesară, vrem să construim spații de învățământ pentru clasele I-IV în regim simultan, precum și o grădiniță”, a declarat Primarul Comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Ce vizează proiectul

Centrul cultural-educațional va avea ca regim de înălțime parter cu  structură de rezistență mixtă, formată din cadre de beton armat (stâlpi, grinzi și placă din beton armat) cu zidărie portantă din caramidă cu goluri cu stâlpișori din beton armat și centuri din beton armat. Planșeul din beton armat va avea  grosimea de 15 cm peste parter.

Acoperișul va fi tip șarpantă din lemn cu învelitoare din tablă tip ”țiglă”. Termosistemul exterior din polistiren expandat va avea 10 cm și va fi acoperit cu vopsea decorativă. La clădire, accesul se va face prin alei pavate din pavaj vibropresat carosabil cu grosimea de 6 cm.

Valoarea totală a achiziției directe (fără TVA) a fost de  de 1255364.58 RON.

Firma care realizează acest obiectiv este ”Amicii Building” din Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, al cărei obiect de activitate este acela al ”lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Firma este deținută de, Givan Ionuț (33,34%) Givan Adrian (33,33%), Givan Nicolaie (33,33%) din Tiha Bârgăului, județul Bistrița Năsăud.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top