fbpx
Connect with us

Vești bune pentru locuitorii din GRĂMEȘTI! Începând cu luna aprilie a anului viitor vor putea beneficia de apă curentă

Agenda Primarului

Vești bune pentru locuitorii din GRĂMEȘTI! Începând cu luna aprilie a anului viitor vor putea beneficia de apă curentă


Administrația locală a comunei GRĂMEȘTI demarează un proiect ce vizează înființarea unui sistem de alimentare cu apă și a unui sistem de canalizare cu stație de epurare.

„Proiectul este în faza de începere a lucrărilor. S-a încheiat contractul de execuție iar în momentul de față firma achiziționează materialele necesare pentru lucrare.

Conform contractului, termenul de finalizare este la începutul lunii aprilie 2021. Termenul de finalizare era inițial până în noiembrie 2020, dar am solicitat prelungirea contractului pentru a putea termina investiția.

Documentele pentru acest proiect au fost depuse în 2017 pentru aprobare, însă la licitații nu s-a prezentat nimeni pentru că eram în pragul apariției ordonanței 114 care modifica canalele în construcție. Așadar, trebuia reactualizată documentația, a trebuit să refacem iar tot, să scoatem la licitație din nou și am mai pierdut un an.

În ultimii 2-3 ani au fost probleme cu aprovizionarea de apă, au secat fântânile și avem o zonă a comunei Grăiești în care nitrații au o componență destul de mare. Am avut o verificare din partea DSP-ului în urma căruia am constatat că sunt nitrații peste limită, de aceea cred că este oportun acest proiect”, a declarat primarul comunei Grămești, Vasile ŞULEAP.

De asemenea, la nivelul comunei se mai lucrează la proiecte de modernizare a căminului cultural, de construire a grădiniței cu program normal și la un proiect privind iluminatul public.

„Mai avem proiecte precum: modernizarea căminului cultural care este în faza de licitații pentru execuția lucrărilor, construirea grădiniței cu program normal care într-o săptămână, maxim două va fi finalizată și mai avem depuse acte pentru modernizarea iluminatului public”, încheie primarul comunei Grămești, Vasile ŞULEAP


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top