fbpx
Connect with us

Vezi care este situaţia MĂSURILOR întreprinse în IASI pentru a COMBATE şi a ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

Mesaje Publice

Vezi care este situaţia MĂSURILOR întreprinse în IASI pentru a COMBATE şi a ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19


Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 2.801 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 147 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 15 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 7 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 478 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei MANOLEASA, județul BOTOȘANI, Cristinel AROȘCULESEI, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 11 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și o misiune specifică.
  • IPJ a efectuat efectuat 92 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 29 misiuni, din care: 23 misiuni de patrulare auto, 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni de cooperare spitale și 2 alte misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 104 misiuni, din care: 37 misiuni de transport către unități spitalicești, o misiune transport către spațiile de izolare, 5 misiuni transport de probe biologice, 49 misiuni de decontaminare biologică şi 12 alte misiuni specifice (recoltare probe biologice).
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 49 misiuni, din care: 4 inspecții la spațiile de carantină, 10 inspecţii pe tema COVID-19 (cf. prevederilor Legii 55/2020) și 35 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei SOLONȚ, județul BACĂU, Eusebiu ALEXANDRESCU, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Mesaje Publice

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top