Connect with us

VIDEO I Ionuț EPUREANU, Comisar Șef al IPJ SUCEAVA: „Dacă la început eram „LOMBARDIA ROMÂNIEI”, ulterior zona noastră a devenit o zonă bine gestionată din punct de vedere PANDEMIC”

Interviuri BDI

VIDEO I Ionuț EPUREANU, Comisar Șef al IPJ SUCEAVA: „Dacă la început eram „LOMBARDIA ROMÂNIEI”, ulterior zona noastră a devenit o zonă bine gestionată din punct de vedere PANDEMIC”

Astăzi în cadrul rubricii „Interviul Săptămânii” îl avem alături de noi pe domnul Ionuț Epureanu, Comisar Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ionuț Epureanu a fost în perioada 2005 – 2008 ofițer de investigații criminale în cadrul Poliției Orașului Salcea.

Apoi, în perioada 20082013, ofițer de prevenire a criminalitații I.P.J. Suceava, iar în momentul de față este și purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

De mai bine de 9 luni ne luptăm cu pandemia de coronavirus. Trăim niște vremuri la care, probabil nimeni nu s-ar fi așteptat, sistemul sanitar  a ajuns la colaps,  iar pandemia a zdruncinat  întreaga economie.

Având în vedere pandemia de Coronavirus și regulile impuse de autorități, de distanțare socială, de purtare a măștii de protecție, Ionuț Epureanu a declarat că sunt etape distincte în ceea ce privește aceste restricții impuse dar și modul de reacție a populației.

Suceava a însemnat aproape întotdeauna ceva deosebit, fie prin zona Bucovinei, fie prin bogățiile noastre și tradiționale și culturale. Pe perioada pandemiei Suceava a fost un punct de referință și în acest domeniu. Dacă la început eram „Lombardia României”, a fost o regiune și o zonă greu încercată, ulterior zona noastră a devenit o zonă bine gestionată din punct de vedere pandemic.

Dacă în lunile martie, aprilie când Suceava a trecut prin perioada de carantină, o perioadă de frică dusă la extrem din partea populației și orice măsură luată de autorități și implementată inclusiv prin institiuțiile de forță, era respectată mult mai strict de către populație, acum, după 8 luni, lumea a devenit mult mai irascbilă și a început să conteste orice măsură luată de către autorități.

La finalul interviului, Ionuț Epureanu a transmis un mesaj emoționant  și le-a mulțumit sucevenilor și că tot ceea ce se întâmplă este și datorită populației, în special lucrurile bune.

„Eram învățați de obicei ca noi să fi cei aplaudați, mai eram și huliți uneori, dar poate le meritam”

„Le mulțumesc! Este un mesaj cât se poate de scurt, dar cât se poate de venit din suflet. Este o mulțumire pe care toți polițiștii o adresează sucevenilor de această dată. Eram învățați de obicei ca noi să fi cei aplaudați, mai eram și huliți uneori, dar poate le meritam.

Polițistul ca orice om  care are un rol în comunitate, se așteaptă să primească aplauze când face ceva, se așteaptă să primească aplauze la parada militară de 1 decembrie.

Totuși este un lucru pe care vrea să ni-l arate și Dumnezeu și viața că poate și noi polițiștii trebuie să mulțumim într-un an cuiva. Cred că a venit momentul nostru să le mulțumim sucevenilor și să le spunem că tot ceea ce se întâmplă este și datorită lor, în special lucrurile bune. De cele rele, promitem noi să avem grijă de ele și în anul 2021”

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Interviuri BDI

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top