fbpx
Connect with us

VIDEO l BUGETUL Municipiului IAȘI se ridică la 1,35 miliarde LEI! Ce sumă este alocată INVESTIȚIILOR?

Ultima Ora

VIDEO l BUGETUL Municipiului IAȘI se ridică la 1,35 miliarde LEI! Ce sumă este alocată INVESTIȚIILOR?


Primăria Municipiului Iași a prezentat ieri ( 18.02 – n.r.), proiectul de buget pe anul în curs

VIDEO l BUGETUL Municipiului IAȘI se ridică la 1,35 miliarde LEI! Ce sumă este alocată INVESTIȚIILOR? - News MoldovaFață de anul trecut, bugetul înregistrează o creștere în special datorită fondurilor europene care ar urma să fie accesate de către municipalitate în cazul contractelor de finanțare deja semnate.

Potrivit proiectului, bugetul general al municipiului ajunge la 1,35 miliarde lei. Din această sumă, 1,09 miliarde lei reprezintă bugetul local: 561,2 milioane lei pentru secțiunea de funcționare și 534 milioane lei pentru secțiunea de dezvoltare (investiții).

În ceea ce privește bugetul centralizat al instituțiilor publice de sub autoritatea municipalității, acesta ajunge la 361,2 milioane lei (61 milioane lei sunt prevăzute pentru investiții).

Cea mai mare parte a investițiilor Primăriei din anul 2020 va fi finanțată din fonduri europene: veniturile din sume primite de la UE sunt prevăzute la 310 milioane lei

VIDEO l BUGETUL Municipiului IAȘI se ridică la 1,35 miliarde LEI! Ce sumă este alocată INVESTIȚIILOR? - News MoldovaPrincipala sursă de finanțare a investițiilor constă în fondurile europene, sumele prognozate a fi primite de la UE fiind de 310 milioane lei: Primăria are în derulare mai multe proiecte europene, iar anul acesta ar urma să vină caimacul – licitațiile sunt adjudecate, lucrările sunt în desfășurare. Cele mai importante proiecte sectorul transporturilor. În acest domeniu, sumele primite de la UE ar urma să aibă o valoare de 251 milioane lei. Dintre cele mai importante proiecte, amintim cele pentru reabilitarea căilor de rulare pentru tramvaie.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Ora

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top