fbpx
Connect with us

Zâmbete pentru COPIII cu dizabilități de la Asociația DRUM ANEVOIOS SUCEAVA

Social

Zâmbete pentru COPIII cu dizabilități de la Asociația DRUM ANEVOIOS SUCEAVA


Grupul țintă este compus din copii cu dizabilități neuro-psiho-motorii care au nevoi speciale. Scopul asociației este să-i ajute pe acești copii să crească și să se dezvolte firesc, pentru a se integra în societate. Copii beneficiază de servicii integrate de recuperare, iar părinții beneficiază de informare și consiliere privind îngrijirea copilului.

Această asociație a pornit din inițiativa a 3 părinți care au înființat un ONG pentru copiii cu dezabilități. Părinții au și ei la rândul lor copii cu nevoii speciale.

„Am mers foarte mulți ani la diferite centre, atât gratuite cât și cu bani, dar având în vedere că fata mea are deja 12 ani nu mai puteam să o duc nicăeri. Copii după vârsta de 11 ani nu prea mai au ce face în centre și atunci ne-am gândit să înființăm noi o asociație. Nu neapărat pentru logopedie, cât pentru socializare, pentru nevoia de a se juca sau pentru a face anumite activități împreună.

Am avut și cursuri online de Logopedie și dezvoltare senzo-motorică oferite de un specialist. Cursurile se adresau mai mult părinților deoarece noi nu am avut voie să deschidem pe perioada pandemiei și atunci ne-am gândit să îi putem ajuta pe părinți, să le oferim anumite idei”, a declarat președintele asociației „Drum Anevoios”, Mariana SAVA.

„Pentru copii cu dizabilități este mai greu pentru că există o problemă când nu mai ies din casă, nu se mai joacă”

Mariana Sava a mai declarat că au fost mulți oameni cu suflet care s-au implicat și care le-au fost alături. Au fost personae care le-au donat mobilier, iar la serbările de Crăciun sau alte evenimente, le-au oferit spații, cadouri și jocuri.

Ne dorim ca centrul să funcționeze în continuare, să ne putem plăti datoriile, chiria și tot 717b95b4 174f 4857 986a 7be19d799d48 - News Moldovace este nevoie, ne dorim cu timpul să angajăm un logoped  și un kinetoterapeut. Vrem să ne extindem cu timpul, să ajutăm cât mai mulți copii. La noi terapia și socializarea este absolut GRATUITĂ, părinții nu plătesc nimic. Ne dorim ca în continuare să avem oameni care să ne susțină și să fie alături de noi. Vrem ca acești copii să se poată bucura și ei, să simtă că sunt iubiți, integrați acolo unde merg.

Atunci când spui cuvântul dizabilitate” mulți se gândesc la cuvântul handicapat”, pentru că asta este mentalitatea în care trăim noi și suntem conștienți că nu se va schimba”, adaugă președintele asociației „Drum Anevoios”, Mariana SAVA.

Sava Mariana ne-a mai povestit că au avut activități și la școli normale în care copii „tipici” au văzut cum sunt ceilalți copii, ” un pic mai diferiți”.

Au încercat să le creeze o altă imagine despre copii cu nevoi speciale și să le arate că și ei pot fi copii normali. Le-a mai explicat că nu este o boală care se transmite, sau că se vor îmbolnăvi dacă se vor juca cu un copil cu dizabilități. Spre surprinderea lor, copii au înțeles mult mai bine decât părinții.

News Moldova îți recomandă și ...   Jocul de POKER LIVE, o experiență de neuitat. Care este secretul unei partide de succes?


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top