fbpx
Connect with us

Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educațional dedicat finanțărilor verzi

academia-de-sustenabilitate-a-dezvoltat-un-modul-educational-dedicat-finantarilor-verzi

National

Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educațional dedicat finanțărilor verzi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


module verzi - Moldova Invest

Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educațional dedicat finanțărilor verzi. Uniunea Europeană și-a conturat o strategie menită să realizeze o economie cu emisii de carbon neutre până în 2050, iar conceptul de sustenabilitate devine tot mai prezent în comunicările corporatiste.

Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educațional dedicat finanțărilor verzi. Ce cred însă antreprenorii români despre asta?

75% din organizațiile care adoptă practici sustenabile în operațiunile lor reușesc să obțină profit, iar 52% dintre ele au șanse de a-și depăși prognozele financiare anuale datorită acestor inițiative. La nivel global, 75% dintre liderii de top management sunt de acord că sustenabilitatea aduce beneficii crescute pentru afaceri, în timp ce 76% afirmă că aceasta reprezintă deja un element central în strategia lor de viitor.

Cu toate acestea, conform studiului “Beyond checking the box” realizat de IBM, 47% dintre liderii intervievați întâmpină dificultăți în a găsi finanțare pentru implementarea schimbărilor sustenabile. Într-un context pozitiv, pe plan local, există inițiative care nu doar sprijină antreprenorii în înțelegerea mai profundă a rolului și aplicabilității sustenabilității în afaceri, ci și facilitează accesul la finanțări verzi pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Într-un demers inovator, Social Innovation Solutions a inaugurat Academia de Sustenabilitate, o inițiativă ce a prins rădăcini în colaborarea solidă cu BCR, un partener entuziast și de încredere încă de la debutul său. Această platformă reprezintă o premieră în peisajul românesc, oferind întreprinderilor mici și mijlocii o oportunitate rară de a se iniția gratuit în complexitatea conceptului de sustenabilitate, de a explora modalități de integrare a acestuia în ADN-ul afacerilor lor și de a naviga în labirintul finanțărilor ecologice.

Într-un anume mai al anului 2023, când Academia de Sustenabilitate și-a deschis porțile, se punea bazele unei viziuni îndrăznețe: aceea că educația în domeniul sustenabilității este un imperativ pentru România contemporană. Și, într-adevăr, la un interval de 12 luni, platforma a reușit să atragă peste 10.000 de IMM-uri în cursurile sale captivante, în timp ce a modelat o comunitate vibrantă de antreprenori și specialiști dintr-o gamă diversă de domenii. Într-o declarație plină de entuziasm, Ciprian Stănescu, președintele Social Innovation Solutions, subliniază angajamentul ferm de a continua această călătorie alături de BCR, partenerul principal al Academiei de Sustenabilitate.

În parteneriat cu BCR, Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educațional inedit, dedicat explorării finanțărilor ecologice. Acest modul se constituie ca o resursă esențială pentru orice antreprenor dornic să abordeze această dimensiune a afacerii sale, oferindu-i o fundație solidă și o perspectivă clară asupra pașilor de urmat.

„Continuăm parteneriatul cu Academia de Sustenabilitate și dezvoltăm împreună conținut educațional ce poate fi accesat gratuit de către orice IMM din România. Suntem aproape de mediul de business și de antreprenorii preocupați de noile reglementări ce țin de raportare, creditare și ajustare a proceselor necesare dezvoltării durabile a companiilor și comunităților. Ne bucurăm să contribuim la o tranziție cât mai rapidă pentru companiile care vor să devină mai sustenabile.” adaugă Ioana Voinescu, Head of Sustainability la BCR.

Academia de Sustenabilitate, platformă socială și de educație dedicată IMM-urilor

Social Innovation Solutions suunt cei care au lansat Academia de Sustenabilitate, o inițiativă revoluționară dedicată exclusiv microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Misiunea fundamentală a Academiei de Sustenabilitate este să ofere sprijin IMM-urilor interesate în adoptarea unor strategii de afaceri sustenabile, contribuind astfel la extinderea numărului de întreprinderi cu preocupări eco-friendly din țară. Accesul la platformă este deschis și gratuit, accesul fiind disponibil prin intermediul înregistrării pe academia-de-sustenabilitate.ro.

Platforma Academia de Sustenabilitate servește ca ghid pentru antreprenori în procesul de transformare a modelelor de afaceri și în obținerea unei creșteri durabile a profitului. Aici, utilizatorii beneficiază de acces la conținut relevant și gratuit despre sustenabilitate, sub forma unor module digitale inovatoare și a unor sesiuni interactive de webinarii și networking. De asemenea, Academia facilitează conexiuni directe între antreprenori în cadrul platformei, oferindu-le oportunități unice de întâlnire și colaborare cu potențiali parteneri de afaceri.

Academia de Sustenabilitate spațiu de educație și comunitate

În universul Academiei de Sustenabilitate, participanții se angajează într-o incursiune plină de cunoștințe esențiale, care îi călăuzește în cultivarea abilităților necesare pentru a aborda provocările actuale și viitoare în domeniul sustenabilității.

Aici, ei au acces la 11 module educaționale, concepute să ofere informații practice și relevante despre dilemele cu care se confruntă antreprenorii în domeniul sustenabilității. Aceste module sunt completate de o gamă largă de webinarii, susținute de experți de marcă, atât din țară, cât și din străinătate. În plus, participanții se pot bucura de o bogată colecție de instrumente, resurse și referințe, adaptate nevoilor și cerințelor pieței actuale.

În arsenalul lor se regăsesc informații despre accesarea fondurilor verzi și sustenabile, soluții fiscale aliniate cu obiectivele de mediu, tehnologii inovatoare pentru sustenabilitate, concepte de economie circulară, metode de raportare nefinanciară și numeroase studii de caz inspiraționale. Aici, cunoașterea devine putere, iar comunitatea Academiei de Sustenabilitate este locul perfect pentru a împărtăși și îmbogăți această cunoaștere.

„Adoptarea noilor tehnologii și sustenabilitatea vor fi principalii factori perturbatori pentru mediul de business în următorii cinci ani, iar prin Academia de Sustenabilitate vrem să ajutăm companiile să transforme aceste provocări în avantaje competitive. Academia are la bază experiența noastră din transformarea și accelerarea a sute de startup-uri din România, o rețea globală de experți cu care lucrăm de peste cinci ani, dar și parteneri pe termen lung precum Fundația Coca-Cola și BCR. Ne dorim ca, alături de antreprenorii și experții din România, să facem din România una dintre cele mai importante destinații de business sustena


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top