fbpx
Connect with us

Cum a reușit LOCATIVA să vândă APARTAMENTE de 70 mp la PREȚURI mult sub cele de pe piața IMOBILIARĂ actuală

Cum a reușit LOCATIVA să vândă APARTAMENTE de 70 mp la PREȚURI mult sub cele de pe piața IMOBILIARĂ actuală


Piața imobiliară în creștere și la Botoșani

La nivel macroeconomic, piața imobiliară românească cunoaște o evoluție generală ascendentă a prețurilor în materie de achiziții. Chiar și în orașele mai puțin dezvoltate precum Botoșaniul, această tendință generală se menține la cotele cele mai înalte fără să sufere fluctuații de preț semnificative.

Acele mici instabilități financiare se resimt cu preponderență pe segmentul vechi de piață, dar și în cazul apartamentelor nemodernizate.

Municipiul Botoșani se află sub tutela orașelor slab dezvoltate, dar cu prețuri exorbitante pe segmentul imobiliar. Astfel, un apartament cu 3 camere și 65 mp² ajunge să coste cât o casă în municipiul Iași.

Există totuși și excepții

Cum era de așteptat, au existat și situații mai puțin legale, dar care au produs un “boom” asupra prețurilor de pe piața imobiliară. Vorbim despre renumitul caz LOCATIVA, unde, o serie de apartamente de 70 mp² au fost vândute la prețuri de 10.000 euro după cum a precizat viceprimarul, Cosmin Andrei:

Deși, Locativa a primit doar gestiunea spațiilor din Centrul Istoric, apartamente de 70 mp s-au vândut cu 10.000 de euro. Cred că este cel mai grav lucru pe care l-am întâlnit de când activez în cadrul Primăriei din municipiul Botoșani”

La un simplu calcul, se poate observa diferența enormă de preț rezultată din această afacere

Astfel, în Botoșani, un apartament de 70 mp², racordat la toate utilitățile ajunge și 80.000 euro. Ca atare, discutăm despre o diferență palpabilă de 8 ori mai mică față de prețul pieței. Nu este de mirare faptul că aceste imobile au reprezentat cheia unei afaceri de succes întrucât s-au vândut ca pâinea caldă.

Prețuri mici, afacere prosperă

Prețurile imobilelor cu mult subevaluate au condus la închegarea unei afaceri de către potențialii cumpărători. Până nu demult, în mediul online, circula un anunț de vânzarea al unui apartament din Centrul Istoric. Mai mult, apartamentul a fost scos la vânzare la prețul de 25.000 euro.

Întrebat punctual despre această situație, viceprimarul Cosmin Andrei a declarat: “Un apartament de 70 mp² se vinde astăzi cu 25.000 euro. Acest lucruică ridică niște semne de întrebare asupra provenienței acestuia, chiar dacă este în Centrul Vechi.

Cred că poate fi unul din apartamentele care a fost al municipalității, dar în acest caz, pot răspunde doar reprezentanții societății Locativa.

Prin urmare, toate aceste subterfugii nu fac decât să creeze o interfață a ceea ce se întâmplă cu adevărat cu aceste imobile, embleme ale orașului de odinioară.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top