fbpx
Connect with us

Deputatul PNL de Bacău Cătălina CIOFU, întâlnire cu delegația Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Polonia

Collage Maker 01 Mar 2023 11.48 AM - News Moldova

Uncategorized

Deputatul PNL de Bacău Cătălina CIOFU, întâlnire cu delegația Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Polonia


În această săptămână, în cadrul Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, deputatul PNL de Bacău Cătălina Ciofu a avut o întâlnire cu delegația comisiei omoloagă din Polonia în cadrul căreia s-a discutat viziunea țării oaspete privind organizarea și funcționarea administrațiilor publice, absorbția fondurilor europene, implementarea proiectelor de investiții publice locale, precum și aspecte referitoare la practica parlamentară

“În cadrul ședinței #Comisiei pentru #învățământ, marți, ora 9:00, am avut pe ordinea de zi în dezbatere 3 rapoarte, 2 avize și o Comunicare a Comisiei către Parlamentul European.
În cadrul ședinței #Comisiei pentru #știinta și #tehnologie, luni, 20 februarie, la ora 17:15, am avut pe ordinea de zi în dezbatere 2 rapoarte, 2 avize. Am votat un proiect de lege care are ca obiect de reglementare transpunerea ȋn legislaţia naţională a prevederilor art.30 alin.(2) şi art.45 alin.(1) ale Directivei (UE) 2015/2.436 a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 decembrie 2015, de apropiere a legislaţiilor statelor membre cu privire la mărci (reformare).
Proiectul vizează crearea cadrului legal pentru desfăşurarea unei proceduri administrative cu caracter special de soluţionare a cererilor privind anularea înregistrării mărcilor şi a cererilor de decădere a titularilor din drepturile conferite de marcă, cu respectarea principiilor contradictorialităţii şi dreptului la apărare. Actul normativ transpune în legislaţia naţională legislaţia europeană şi simplifică modalităţile prin care se poate modifica posesia mărcii şi stabileşte procedura de soluţionare a unor astfel de cereri în cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.
În cadrul ședinței #Comisiei pentru #transporturi, de marți, ora 12:00, am avut pe ordinea de zi în dezbatere 1 raport, 5 avize și o Comunicare a Comisiei către Parlamentul European.
Am votat un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.46/2008, precum şi stabilirea unor măsuri în domeniul silviculturii. Măsurile legislative propuse vizează punerea în aplicare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C2 – Păduri şi Protecţia Biodiversităţii, Țintele 25 şi 26 Investiţii 1.
Campanie naţională de împădurire şi reîmpădurire, inclusiv păduri urbane, prin care România trebuie să împădurească şi să reîmpădurească o suprafaţă de 56700 ha, până în anul 2026. De asemenea, vizează accesul în regim de urgenţă al operatorilor economici specializaţi, pentru remedierea unor defecţiuni prin operaţiuni speciale la alte orizonturi de exploatare din cadrul capacităţilor existente şi pentru repunerea în funcţiune a capacităţilor existente şi repunerea în funcţiune a capacităţilor de producţie nefuncţionale, în vederea suplimentării producţiei de petrol şi gaze naturale.
În cadrul ședințelor de #plen de luni și de marți s-au dezbătut 3 proiecte de hotărâre și 6 proiecte de lege. Am votat o modificare legislativă pe care a inițiat-o ca deputat Sebastian Burduja, și care are ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de neglijenţă care pun în pericol viaţa oamenilor, în special a copiilor, care intră în zona de lucrări care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele”, a precizat deputatul CĂTĂLINA CIOFU.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top