fbpx
Connect with us

Maia SANDU, în contextul vizitei la Paris: „Franța deschide o misiune permanentă de apărare la Chișinău, consolidând securitatea Republicii Moldova”

Maia SANDU, în contextul vizitei la Paris: "Franța deschide o misiune permanentă de apărare la Chișinău, consolidând securitatea Republicii Moldova" - News Moldova

Uncategorized

Maia SANDU, în contextul vizitei la Paris: „Franța deschide o misiune permanentă de apărare la Chișinău, consolidând securitatea Republicii Moldova”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită de lucru în Franța în perioada 7-8 martie, marcând un pas semnificativ în consolidarea relațiilor bilaterale și în eforturile de securitate în regiune

În timpul întâlnirii cu președintele Emmanuel Macron, acesta din urmă a reiterat sprijinul ferm al Franței pentru Republica Moldova în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Pe fondul discuțiilor, au fost semnate mai multe acorduri de cooperare, inclusiv în domeniul apărării, confirmând angajamentul ambelor țări în consolidarea securității. Un moment deosebit a fost anunțul oficial privind deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău în lunile următoare, subliniind astfel determinarea Franței de a sprijini Republica Moldova în fața provocărilor regionale.

Maia Sandu a subliniat importanța sprijinului pentru Ucraina în contextul luptei acesteia împotriva agresiunii ruse, evidențiind că securitatea europeană este în joc și că este crucial să se prezinte un front unit împotriva agresiunii.

De asemenea, Maia Sandu a evidențiat pericolele la adresa Republicii Moldova generate de acțiunile agresive ale Rusiei, precum șantajul energetic, dezinformarea și alte tactici menite să submineze democrația moldovenească.

Șeful statului vecin a subliniat angajamentul țării sale pentru aderarea la Uniunea Europeană, recunoscând sprijinul constant al Franței și altor parteneri în acest sens.

În cadrul întâlnirii, au fost semnate și acorduri de cooperare în domeniul securității și apărării, precum și în sectorul economic pentru perioada 2024-2029, consolidând și mai mult legăturile dintre cele două state.

Totodată, la Paris a avut loc o reuniune online a miniștrilor Apărării și de Externe europeni, unde s-a discutat și subiectul consolidării sprijinului militar pentru Republica Moldova, subliniind importanța implicării europene în asigurarea stabilității și securității în regiune.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top