fbpx
Connect with us

Polițiștii din Neamț au confiscat 3 kg și jumătate de trufe negre, care au fost furate folosind câini specializați

Collage Maker 22 May 2023 10 42 AM 4487 - News Moldova

Uncategorized

Polițiștii din Neamț au confiscat 3 kg și jumătate de trufe negre, care au fost furate folosind câini specializați


Operațiune de captură reușită: polițiștii din Dulcești au confiscat 3 kg și jumătate de trufe negre furate cu câini specializați

Un efort concertat al polițiștilor din Dulcești pentru a preveni delictele silvice a dus la o captură impresionantă și neașteptată în comuna Horia.

Într-o operațiune desfășurată vineri, 19 mai, autoritățile au oprit un autoturism suspect, descoperind în interiorul său o cantitate semnificativă de trufe negre, o cantitate de 3.480 de grame.

News Moldova îți recomandă și ...   Dumitrina Mitrea (AUR), interpelare către Ministerul Educației: CJ Neamț va achiziționa microbuze școlare electrice cu fonduri din PNRR, deși în localități nu există stații electrice

Acestea fuseseră furate și transportate ilegal, iar polițiștii au acționat rapid pentru a le confisca.

Conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Valea Ursului, a fost supus unei percheziții amănunțite, iar rezultatul a fost găsirea trufelor negre, care nu erau însoțite de documente legale.

Descoperirea a fost cu atât mai impresionantă cu cât în autoturism se aflau nu mai puțin de 6 câini specializați în recoltarea acestor prețioase ciuperci.

News Moldova îți recomandă și ...   Curtea de Apel din Bari a APROBAT cererea de extrădare a fostului președinte al CJ Neamț, Ionel ARSENE

Cantitatea confiscată de polițiști a fost predată specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman pentru a fi gestionată corespunzător.

Amenzile aplicate

Trufele negre sunt recunoscute pentru valoarea lor gastronomică și sunt adesea căutate de pasionații de bucătărie. Din păcate, în acest caz, acestea fuseseră obținute prin activități ilegale.

Pentru a sancționa persoanele implicate în această infracțiune, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și ale Legii nr. 407/2006 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, au fost aplicate amenzi în valoare de 2.500 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident rutier pe raza comunei nemțene Războieni, soldat cu DECESUL unui adolescent de 17 ani

Inspectorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, a precizat că această acțiune demonstrează angajamentul autorităților în combaterea infracțiunilor silvice și protejarea resurselor naturale.

Sursa: zch.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top