fbpx
Connect with us

Preotul Iraclie Porumbescu, tatăl compozitorului Ciprian Porumbescu, omagiat la împlinirea a 200 de ani de la naștere

WhatsApp Image 2023 03 09 at 12.30.14 - News Moldova

Uncategorized

Preotul Iraclie Porumbescu, tatăl compozitorului Ciprian Porumbescu, omagiat la împlinirea a 200 de ani de la naștere


Ieri, 9 martie 2023, Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Primăria comunei Sucevița, l-au omagiat pe Iraclie Porumbescu, tatăl marelui compozitor Ciprian Porumbescu, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naștere

La data de 9 martie 1823, se năștea, în localitatea Sucevița, Iraclie Porumbescu, cel care avea să devină preot și tatăl marelui compozitor Ciprian Porumbescu.

Debutul evenimentelor a fost marcat de Liturghia arhierească, săvârșită începând cu ora 08.00 în Paraclisul Mănăstirii Sucevița, de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La ora 11.00 a fost oficiată slujba Parastasului pentru familia Porumbescu în cimitirul Parohiei Sucevița, la mormântul Varvarei Golembiovschi, mama părintelui Iraclie.

La ora 11.45 a avut loc lansarea Cenaclului literar „Iraclie Porumbescu”, după care s-a desfășurat conferința dedicată lui Iraclie Porumbescu, la care au luat parte profesorul Liviu Papuc, profesorul Marian Olaru și preotul Ilie Molea.

„Pe măsură ce dezvoltăm și concretizăm calendarul de evenimente incluse în Programul Anul Ciprian Porumbescu, putem constata că nu există zonă a județului Suceava în care sa nu identificăm «amprenta» Porumbeștilor.

Ca urmare, vom organiza evenimente în întreg județul pentru a marca Anul Ciprian Porumbescu. De asemenea, sunt convins că aceste evenimente vor deveni permanente, în anii ce vor urma. Anul Ciprian Porumbescu este doar un început”, a declarat Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top