fbpx
Connect with us

Republica Moldova, transformată radical prin digitalizare! – MOLDOVA INVEST

republica-moldova,-transformata-radical-prin-digitalizare!-–-moldova-invest

Republica Moldova

Republica Moldova, transformată radical prin digitalizare! – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


fit 1280 1200x800 1 - Moldova Invest

În Republica Moldova are loc în prezent Digital Summit 2024, cel mai amplu eveniment dedicat entuziaștilor de tehnologie, oamenilor de afaceri, autorităților publice și altor comunități care promovează progresul digital al țării.

Pe parcursul acestui summit, au fost semnate importante acorduri de colaborare internațională, s-au încheiat parteneriate noi și s-au anunțat decizii cruciale pentru evoluția digitală viitoare a Basarabiei.

Pe platforma evenimentului au fost prezentate diverse inovații, printre care și aplicația EVO, care redefinește modalitatea de accesare a serviciilor publice și relația dintre cetățeni și stat. De asemenea, a fost prezentată și aplicația Mia pentru afaceri, o soluție care facilitează tranzacțiile rapide și sigure, inclusiv acceptarea plăților prin intermediul codurilor QR sau a unui singur clic.

Vadim Jeleascov, șeful Departamentului Fintech la Banca Națională a Moldovei, a subliniat dorința de a dezvolta instrumente utile atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri. Printre acestea se numără posibilitatea transferurilor „Me2Me” între conturile aceleiași persoane fizice și crearea de noi instrumente pentru afaceri, cum ar fi un cod QR universal care poate fi utilizat în toate aplicațiile financiare și în toate magazinele din țară, facilitând astfel diverse tipuri de business.

De asemenea, a fost prezentată și cartea de identitate digitală, un pas esențial către o societate complet digitalizată. Acest nou document național de identitate, conform lui Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice, va fi adaptat la standardele europene și va include, în premieră, semnătura electronică a cetățeanului, deschizând astfel noi posibilități în ceea ce privește identifica


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top