fbpx
Connect with us

S-a dat startul lucrărilor la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Investiția se ridică la 56,5 milioane de lei

s-a-dat-startul-lucrarilor-la-colegiul-pedagogic-„vasile-lupu”.-investitia-se-ridica-la-56,5-milioane-de-lei

Iasi

S-a dat startul lucrărilor la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Investiția se ridică la 56,5 milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


4B92CAFC 3C8D 43A1 9A74 963EE3B6E257 - Moldova Invest

Luni, 10.06.2024, primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”

Acestea vizează consolidarea și reabilitatea Corpului C1 „Liceu”, o clădire istorică construită în 1891, și a Corpului C2 „Cantină”. Valoarea lucrărilor, în valoare de 56,5 milioane de lei, este realizată de SC Iasicon SA.

Acest proiect, susținut de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național „Școli Sigure și Sănătoase”, se concentrează pe intervenții pentru consolidarea seismică, reabilitare, modernizare și creșterea eficienței energetice. De asemenea, va fi construită o nouă sală de sport și vor fi create spații destinate creșei și grădiniței.

În paralel, continuă lucrările de amenajare a platformei betonate pentru containerele modulare care vor servi ca spații de învățământ pentru elevii Colegiului Pedagogic. Acestea vor fi amplasate începând cu anul școlar următor. „Lucrările pentru realizarea platformei, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente sunt în curs de desfășurare și se estimează că vor fi finalizate în maxim o lună”, a declarat Primarul Mihai Chirica.

Pentru asigurarea spațiilor necesare, instituția de învățământ a încheiat un acord-cadru cu SC Trident GSA SRL pentru închirierea a 157 de containere, incluzând săli de clasă, laboratoare și alte facilități. Acestea vor fi instalate și pregătite pentru utilizare în maxim trei luni, fiind disponibile începând cu 9 septembrie, simultan cu începutul anului școlar 2024-2025.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top