fbpx
Connect with us

Alfred Simonis: “Ţigările electronice şi băuturile energizante – încadrate în produsele interzise la vânzare către minori”

Alfred Simonis - News Moldova

National

Alfred Simonis: “Ţigările electronice şi băuturile energizante – încadrate în produsele interzise la vânzare către minori”


Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat că sunt necesare reglementări legislative în privinţa comercializării băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice către minori.

Am depus la Parlament două iniţiative legislative, sunt depuse în numele grupului Partidului Social Democrat, care prevăd interzicea comercializării produselor din tutun, indiferent că este tutun încălzit, tutun răcit sau cum Dumnezeu s-o mai numi, dar şi a bãuturilor energizante către minori. Legiutorul, din punctul nostru de vedere, a scăpat din vedere atunci când a făcut legea iniţială aceste două produse, acele ţigări electronice care se regăsesc pe toate rafturile, de toate culorile şi de toate formele, extrem de atractive pentru copii, iar, de asemenea, băuturile energizante în consum excesiv dăunează“, a spus Simonis.

News Moldova îți recomandă și ...   Potențialul industriei eoliene din România: oportunități și avertismente din partea CEO-ului Wind Europe, Giles Dickson

El a menţionat că prin aceste modificări legislative ţigările electronice şi energizantele sunt încadrate, alături de alcool şi de ţigările normale, în produsele care sunt interzise ar fi comercializate către minori.

În urma discuţiilor cu asociaţiile de părinţi şi cu profesorii am avut surprinderea să constat faptul că acest consum al tutunului încălzit, al ţigărilor care emit vapori, au tot felul de definiţii în lege, consumul lor este extrem de răspândit în şcolile din România, în rândul tinerilor din România şi este evident pentru toată lumea că atât aceste ţigări electronice cât şi băuturile energizante nu fac bine, mai ales în consum exagerat.

Iniţiativa creează şi cadrul legislativ pentru şcoli să aplice sancţiuni şi să aibă regulamente proprii prin care interzic consumul“, a arătat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că problema legată de legea minorităților și limba moldovenească nu reprezintă o prioritate pentru el

Simonis a adăugat că interzicerea comercializării acestor produse către minori se referă la orice magazin, la orice spaţiu comercial.

Se referă şi la acele tonomate, pentru că tonomatul nu te întreabă care ţi-e vârsta atunci când bagi banii şi iei produsul. Vor avea interdicţie de comercializare tonomatele, iar magazinele nu pot vinde, precum se întâmplă cu alcoolul şi cu ţigările obişnuite, clasice, atunci când vârsta ţi-e prea fragedă“, a susţinut el.

News Moldova îți recomandă și ...   Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 mld de euro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top