Connect with us

2 elevi din HUȘI, descoperiți de jandarmi folosind și deținând o cantitate semnificativă de materiale PIROTEHNICE INTERZISE

Vaslui

2 elevi din HUȘI, descoperiți de jandarmi folosind și deținând o cantitate semnificativă de materiale PIROTEHNICE INTERZISE

Un echipaj al Jandarmeriei a identificat aseară, pe rază municipiului Huși, doi elevi care dețineau o cantitate semnificativă de materiale pirotehnice interzise.

Cum cei doi adolescenți foloseau deja acele materiale care conțineau încărcături de explozibil destul de mari, riscul vătămării corporale era major. Intervenția jandarmilor a fost însă promptă.

“Pe timpul activităților preventive desfășurate în școli am încercat să aducem la cunoștință elevilor consecințele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii. Cu toate acestea, aseară, în municipiul Huși am identificat doi elevi care foloseau și dețineau asupra lor materiale pirotehnice interzise. Materialele pirotehnice în cauză făceau parte din categoria celor interzise la deținere de persoanele fizice neautorizate, având o încărcătură de explozibil destul de mare, care ar fi putut să le pună în pericol integritatea fizică în momentul folosirii. Utilizarea acestora este permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic”, spun reprezentantii Jandarmeriei.

Apropierea sărbătorilor de Crăciun vine cu tentația de a folosi materiale pirotehnice pentru distracție, dar unele sunt foarte periculoase!

“În acest context, reamintim că în conformitate cu prevederile legale, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an. De asemenea, în această perioadă le recomandăm părinților să-și supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urmă folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice”, au transmis reprezentantii Jandarmeriei Vaslui.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top